avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Locul prestarii activitati artistice efectuate catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Locul prestarii activitati artistice efectuate catre persoana neimpozabila

Va rog sa ma ajutati: o asociatie romana neimpozabila din punct de vedere a TVA organizeaza un eveniment de strangere de fonduri la care va participa un solist maghiar- persoana juridica impozabila din punct de vedere a TVA in Ungaria, Conform art. 133 din Codul Fiscal (571/2003) si corespondentul din Legea 227, locul prestarii pentru activitati artistice catre persoane neimpozabile este locul in care se desfasoara efectiv activitatea care va fi In Romania. Societatea maghiara vrea cu orice pret sa aplice TVA unguresc pe factura insa nu e operatiune impozabila in Ungaria.
Va rog sa imi spuneti daca am inteles corect si firma maghiara ar trebui sa emita factura fara TVA si sa imi spuneti daca Asociatia are vreo obligatie din punct de vedere a TVA avand in vedere ca este persona neimpozabila, iar operatiunea este scutita de TVA pe teritoriul Romaniei?

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi mioarat mioarat Am o firma platitoare de TVA,neinregistrata in ROI,care efectueaza servicii de prot.muncii.si emite o factura in lei cu TVA,pentru o firma din Ungaria ... (vezi toată discuția)
Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru concerte ale unor formatii muzicale din ue leventesanta leventesanta Am o asociatie neplatitoare de TVA care va organiza cateva concerte de muzica clasica, jazz, soul, world music, cu formatii din tari UE. Grupurile muzicale au ... (vezi toată discuția)