avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru concerte ale unor formatii muzicale ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru concerte ale unor formatii muzicale din UE

Am o asociatie neplatitoare de TVA care va organiza cateva concerte de muzica clasica, jazz, soul, world music, cu formatii din tari UE. Grupurile muzicale au firme sau asociatii platitoare de TVA si pentru onorariul lor vor emite facturi cu TVA cota 0. Concertele vor fi gratuite, nu se vor vinde bilete, acoperirea costurilor se va face din sponsorizari. Se vor considera aceste concerte prestari de servicii purtatoare de TVA, sau fiind activitati pur culturale nu se va plati TVA-ul pentru aceste facturi.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:18, 4 Octombrie 2011
Locul prestării de servicii
ART. 133
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), locul următoarelor servicii este considerat a fi:
f) locul în care activităţile se desfăşoară efectiv, în cazul serviciilor principale şi auxiliare legate de activităţi culturale, artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale, de divertisment sau de activităţi similare, cum ar fi târgurile şi expoziţiile, inclusiv în cazul serviciilor prestate de organizatorii acestor activităţi, prestate către persoane neimpozabile;

Persoana obligată la plata taxei pentru operaţiunile taxabile din România
ART. 150
(6) În alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (2) - (5), în cazul în care livrarea de bunuri/prestarea de servicii este realizată de o persoană impozabilă care nu este stabilită în România sau nu este considerată a fi stabilită pentru respectivele livrări de bunuri/prestări de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 125^1 alin. (2) şi care nu este înregistrată în România conform art. 153, persoana obligată la plata taxei este persoana impozabilă sau persoana juridică neimpozabilă, stabilită în România sau nestabilită în România, dar înregistrată prin reprezentant fiscal, care este beneficiar al unor livrări de bunuri/prestări de servicii care au loc în România, conform art. 132 sau 133.

Aceste concerte ale formatiilor straine, rezidente in state UE, vor avea loc in orase din Romania. In contracte se specifica ca sunt evenimente culturale care nu genereaza venituri din bilete. Se vor considera aceste concerte prestari de servicii purtatoare de TVA, sau fiind activitati pur culturale nu se va plati TVA-ul pentru aceste facturi?
se va plati tva cu siguranta prin depunerea decontului special de tva, formular 301.

daca ati primi o factura de la o formatie stabilita in romania, nu i-ati plati tva din factura fiscala?
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru achizitie din afara uniunii dianap12 dianap12 Sunt neplatitor de TVA. Am achizitionat din afara Uniunii o licenta pentru un soft care se utilizeaza on-line. Din ce am citit eu astfel de soft se considera ... (vezi toată discuția)
Informatii pe factura roxanacobeanu roxanacobeanu Mai este obligatoriu sa trecem pe facturi numele si CNP celui care intocmeste factura? (vezi toată discuția)
Platesc sau nu tva- rog un raspuns urgent!!! (trebuie sa stiu pana maine) BODNARASN BODNARASN Buna ziua, V-as ruga un sfat sau o parere pentru urmatoarea situatie: O societate nou infiintata a achizitionat un teren pe care un constructor a ridicat o ... (vezi toată discuția)