avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Buna ziua

Am o nelamurire legat de drumul de servitute al casei pe care tocmai m-am apucat sa o construiesc. In fapt la semnarea contractelor de vanzare cumparare toti proprietarii au cedat catre primarie parte din terenul de servitute. Acum aflu ca printr-o hotarare a consiliului local acest teren a devenit citez "Se aproba dobândirea de catre comuna...., in domeniul privat, a imobilului situat in comuna..., tarla11, parcela 31/6-7 etc..."

Ce inseamna " in domeniul privat"? Pentru mine in momentul in care ai cedat la primarie drumul de servitute acesta devine drum public.

Problema mea este ca vreau sa extind conducta de gaze pana la mine si nefiind drum public mi se cere o declaratie notariala prin care sa-mi asum eventualele litigii cu ceilalti proprietari pe unde va trece conducta de gaze.


Alte discuții în legătură

Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari drum de utilitate privata LastKiss LastKiss Buna seara, am si eu o problema. Dosarul meu de autorizare pt executie extindere retea gaz, zace de 2 luni la primarie...deoarece dep de urbanism considera ... (vezi toată discuția)
Ffff urgent, ajutor!!! Doina Elena Doina Elena buna ziua, as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema o casa nationalizata este cumparata de 3 proprietari, unul sunt si eu. acum sunt proprietara si pe ... (vezi toată discuția)