avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ffff urgent, ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ffff urgent, ajutor!!!

buna ziua,
as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema
o casa nationalizata este cumparata de 3 proprietari, unul sunt si eu.
acum sunt proprietara si pe terenul aferent partii mele de casa. fiecare este cu partea lui, iesirea lui, terenul aferent casei lui, despartite de gard.
canalizarea - dejectiile casei intregi- trece prin partea mea de pamant. eu am titlu de proprietate pe pamant.
eu vreau sa imi extind casa exact in partea pe unde trece canalizarea pentru ceilalti doi vecini si ei m-au reclamat ca nu pot construi peste canalizarea lor. cum eu trebuie sa tin terenul meu proprietate pentru a trece canalizarea lor? canalizarea mea se inteapa prin alta parte unde eu nu construiesc.
ce posibilitate am? sa-i determin sa-si faca ei alta canalizare? sau pot sa construiesc peste canalizarea lor?
imi da legea mie castig de cauza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 18:48, 4 August 2008
din ce spuneti reiese ca vecinii au un drept de servitute.
dvs. puteti sa deviati aceea canalizare sau puteti sa nu le mai permiteti, insa ei vor obtine din nou acest drept, prin instanta... asa ca dvs. va trebui sa va intelegeti cu ei, deviati acele conducte incat sa puteti construi pe teren. nu puteti fi obligat sa tineti acele conducte, fara sa fiti despagubit si fara acordul dvs. deoarece v-ar fi incalcat dreptul de proprietate, prin impiedicarea exercitarii prerogativelor de proprietar.

av. vasilescu
nu exista nici un drept de servitute.
ei nu au drept de servitute la mine in curte. in contractul de cesiune pe care l-am avut anterior sa devin proprietara, la rubrica "destinat servitutii de trecere" nu este nimic.
pot apela la vreo institutie sa le puna in vedere sa-si devieze conducta de la canal de pe pamantul meu?
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
nu ma poate ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict ITD ITD nu stiu daca subiectul apartine de aceasta sectiune, dar vreau sa ma ajute cineva cu o problema :love2: Am un teren care este traversat de o conducta de gaz ... (vezi toată discuția)
Probleme utilitati teren othelo othelo Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Un teren a fost impartit in urma cu 15 ani de catre fosta proprietara in doua corpuri: casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)