Buna ziua! Sunt cetatean german, locuiesc in Germania si am obtinut dreptul de concesiune asupra unui loc de veci din Romania, prin testament, de la bunica mea, cetatean german cu ultimul domiciliu in Germania. Potrivit cutumelor de aici, odata cu deschiderea testamentului, daca acesta a fost acceptat de toti mostenitorii, eu devin proprietarul dreptului de concesune respectiv, putand sa il donez. Am demarat procedurile notariale de donare a locului de veci, in Romania, prin procura. Problema de care m-am izbit este ca notarul din Romania declara ca nu poate opera donatia in baza testamentului din Germania, intrucat acesta nu dovedeste calitatea mea de proprietar al dreptului de concesiune, fiind necesar un alt act, de mostenire, care in Germania nu se practica. Mai pe scurt: Ce demersuri (acte) mai trebuie sa fac eu, in calitate de beneficiar prin testament nemtesc a dreptului de concesiune asupra unui loc de veci din Romania, pentru a il putea dona? Va multumesc!
Va recomand sa traduceti certificatul de mostenitor, sa-l legalizati la un notar, apoi sa mergeti la primarie si sa cesionati dreptul de concesiune unei rude (cred ca pana la gr.IV se poate).
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate asta e problema, nu am acest certificat de mostenitor...in Germania nu se emite in mod standard. Probabil trebuie sa-l solicit expres...