avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

după moartea SOȚULUI -an 2002,soția a primit două locuri de veci printr-un ACT DE CONCESIUNE..
în timpul vieții ea a vândut apartamentul fiicei vitrege (tatăl -SOȚUL decedat) prin CONTRACT DE VÎNZARE notarial ,iar locurile de veci i le-a transmis printr-un CONTRACT DE DONAȚIE notarial.
după moartea mamei vitrege - an 2013 , parohia cimitirului refuză să schimbe ACTUL DE CONCESIUNE a locurilor de veci unde sunt înmormântați părinții noștri, pe numele fiicei vitrege (fiica SOȚULUI decedat în anul 2002
CUM TREBUIE SĂ PROCEDĂM??
cu mulțumiri,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:40, 18 Iunie 2015
Fiind act de concesiune nu putea transmite prin donatie locurile de veci decat daca era prevazuta vreo clauza in acest sens.
De regula locurile de veci se mostenesc in baza actului de concesiune si nu se pot dona sau vinde.
Contractul de concesiune acorda dreptul titularului de a utiliza anumita perioada de timp 7,25,49,99 ani respectivu loc
Contractul de concesiune nu acorda dreptul de proprietate asupra locului de inhumare,astfel incat titularul nu poate dispune vanzarea sau donarea locului de inhumare,neavand calitatea de proprietar
Fiind contract de concesiune,nu se pune in discutie modalitatea de donare a acestuia
Aveti dreptul ,in baza documentelor care atesta gradul de rudenie sa locitati administratiei cimitirului incheierea unui nou contract de concesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghitadana ghitadana Buna ziua!Am o cunostinta care doreste sa imi lase locurile de veci,precizez ca are act Concesiune in care sunt trecuti sotul si sotia ...sotul a decedat ..eu ... (vezi toată discuția)