Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta si ramasa pe numele meu.

Buna. Am vandut o masina marca Dacia 1310 din 86 acum 5 ani. Am vanduto la un preten care intre timp sa mutat in tara natala, la moldova. El a vanduto intre timp la altcineva. Mie i-mi vine sa platesc impozitu si o amenda de rovinieta. Cum pot proceda. Nu pot da de noul proprietar. Sunt constient ca am fost un idiott. Credeti ca se mai poate cumva rezolva?
Cel mai recent răspuns: Haiduc-Viorel , utilizator 22:28, 12 Aprilie 2016
Da, se poate rezolva, in primul rand trebuie vazut ce acte aveti.
Haiduc-Viorel a scris:

Am vanduto la un preten care intre timp sa mutat in tara natala, la moldova.

Cand ati vandut masina ati incheiat documente legale la notar,firma de intermedieri ?
Dispozitia in vigoare prevede obligatia de a radia de pe rol fiscal vehiculul in termen de 30 de zilre de la intocmirea documentelor
Dupa ce ati vandut la prieten,de ce nu ati radiat masina de la fisc ?
Daca dv nu precizati date relevante,nu avem cum sa intelegem situatia cu care va confruntati
Cu, contractul de vanzare-cumparare,C.I. si Cartea de Identitate a masinii va prezentati la Directia Taxe si Impozite a Primariei de domiciliu,unde solicitati scoaterea de pe rolul fiscal.Primaria dvs.,in urma completarii cereri ,va comunica Primariei de domiciliu a cumparatorului modificarea situatiei si va prelua in rolul fiscal aceasta masina.In ce priveste amenda pentru lipsa rovignetei, nu va ramane decat instanta.
Am incheiat un contract de de vanzare-cumparare la o firma de intermedieri (am contractul si acuma) Cartea de identitate am predato odata cu masina "la pretenul meu" Stiam ca dupa 30 de zile o pot radia dar am ajuns la un consens cu "pretenul meu" ca plateste el toate darile. Asa a si fost vreo 2 ani pana a instrainat masina. Instrainatul a instranitato mai departe si tott asa :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere masina iulyus02 iulyus02 Salut,acum 4 ani am vandut o dacia 1310 decat cu chitanta de mana si cu doi martori,celui care am vandut-o acum nu mai vrea sa facem actele de ... (vezi toată discuția)
Radiere dacia 1310 Laur250 Laur250 Buna seara, Am urmatoarea problema: am vandut in 2006 o Dacia 1310, am facut un contract de vanzare cu o persoana si mi s-a dat un exemplar si un Cetificat de ... (vezi toată discuția)