avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatia de insotitor pentru luna in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatia de insotitor pentru luna in care a decedat persoana cu handicap?

Dacă persoana cu handicap grav a decedat pe 4 aprilie, se va beneficia de indemnizatie de insotitor pe luna aprilie ( completa, zilnica sau nimic ) ? La primaria locala am primit raspunsul ca : ”legea nu spune in clar acest lucru ” Aș dori, daca se poate si textul legii. Va multumesc !
da... pentru persoana decedata in cursul unei luni se acorda integral indemnizatia de insotitor intrucat, potrivit Lrgii 448/2006 , ea inceteaza cu LUNA. urmatoare celei in caree intervin motive de incetare a dreptului , in cazul acesta fiind decesuyl
Va mulțumesc !
Dar este si articol care explica modul in care se tine cont de data ? ( perioada 1- 30 a lunii )
Legea 448/2006 prevede :
art.43
...
(3) Plata indemnizaţiei se face pe perioada valabilităţii certificatului de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de protecţie a copiilor sau de comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, după caz.
....

art.57
(4) Plata prestaţiei sociale se face începând cu luna următoare depunerii cererii şi încetează cu luna următoare încetării dreptului la prestaţia socială respectivă.
Mulțumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! AlbertCaf AlbertCaf Imi puteti spune, va rog, daca persoana cu handicap grav a decedat pe 10 decembrie, se va beneficia de indemnizatie de insotitor pe luna decembrie ( completa, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap mari2011 mari2011 va rog sa-mi spuneti daca sora mea a decedat in 23 iulie mai primeste pensia de hand.. luna asta/? postasul nu a adus-o inca . muktumiri (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)