avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces-verbal de contraventie din 2014 incomplet si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces-verbal de contraventie din 2014 incomplet si care a fost comunicat spre executare la Impozite si Taxe

Buna ziua . Am o nelamurire legata de o amenda de circulatie primita in noiembrie 2014. Agentul constatator ce a completat PV a omis sa treaca absolut toate datele de identificare ale persoanei amendate, de buna credinta in termen de 48 de ore m-am prezentat la ghiseu pentru plata amenzii. Functionara de la ghiseu a refuzat sa incasese suma respectiva pe motiv ca din procesul verbal nu reisea pe numele carei persoane sa incaseze banii. Anul acesta (2016) SURPRIZA": La administratia financiara Taxe si Impozite apare aceasta amenda neachitata. Cum trebuie sa procedez in continuare deoarece mi se refuza sa platesc taxele si impozitele aferente anilor 2015 si 2016 pe motiv ca nu am achitat acea amenda.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:04, 13 Aprilie 2016
liviu67 a scris:


Agentul constatator ce a completat PV a omis sa treaca absolut toate datele de identificare ale persoanei amendate,



Daca agentul constatator a omis sa treaca absolut toate date de identificare persoana amendata,cum a ajuns amenda si PV sa fie trecute pe rolul dv fiscal ?
Daca ati constatat in 2014 ca PV nu contine consemnate elementele de identificare ale contravenientului,aveati dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea PV,eventual sa il contestati in instanta
Daca PV nu contine numele si datele dv de identitate nu va este opozabilClarificati problema PV ,dupa care achitati obligatiile fiscale curente
Acum nu mai aveți ce să faceți decât să plătiți amenda. Trebuia să formulați plângere împotriva procesului-verbal de contravenție în 2014. Procesul-verbal de contravenție neatacat în termen constituie titlu executoriu fără vreo altă formalitate.
citez: " Functionara de la ghiseu a refuzat sa incasese suma respectiva pe motiv ca din procesul verbal nu reisea pe numele carei persoane sa incaseze banii."
aici e problema... Dvs. nu mai puteti proba refuzul functionarei ... iar instanta va poate "demonta" justificarea foarte usor ! ...am putea invoca toti refuzul functionarilor de a ne incasa banii ...
SUB NICI O FORMA nu se va intelege ca nu il cred pe autorul postarii...este foarte posbil sa fie adevarat ! Ce m-a deranjat intotdeauna este forma mizerabila in care amendatul este supus unor chinuri pt a isi plati amenda ... era atat de simplu ca pe PV sa apara CLAR contul si banca ( sau trezoreria ) unde se pot vira banii ... Ooooffff !
PROCEDURA DE CONSTATARE SI SANCTIONARE A CONTRAVENTIEI TREBUIA RESPECTATA. Faceti dovada ca nu a fost respectata, ca nu cunosteati despre sanctiune, respectiv ca nu ati primit procesul verbal, nu a fost semnat pv de catre dvs., nu vi s-a comunicat legal o copie a pv., nu a fost dat in debit in termenul legal (impozitele aferente lui 2014 vi s-au incasat? iar de pv nu vi s-a comunicat nimic?), si alte asemenea incalcari ale procedurii legale. Apelati la un avocat sa va ajute sa contestati, pana nu trece si termenul de la data luarii la cunostinta de la taxe si impozite. Creti oficial printr-o cerere sa vi se comunice documentele in baza carora vi s-a trecut in debit amenda. Functie de continutul acestor documente o sa parcurgeti alte proceduri prealabile depunerii contestatiei la judecatorie , daca se impune. Dupa depunerea contestatiei solicitati certificat de grefa si posibil sa va incaseze impozitele pe 2015. Mult succes.
In prezentul topic lipseste ceva sau initiatorul nu a precizat anumite aspecte esentiale
Daca PV nu contine
absolut toate datele de identificare ale persoanei amendate,
,cum se explica ca fara datele de identificare PV a fost inregistrat la serviciul debite in urmarire pe rolul sau fiscal??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Figurez la administratia financiara cu o amenda despre care nu stiu nimic ciprian_cocos ciprian_cocos Buna ziua, am vrut sa efectuaz plata taxelor si impozitelor pentru anul in curs prin intermediul ghiseul.ro, si am constatat ca figurez cu o amenda in ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Alex_28 Alex_28 Buna ziua. In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda tulburare liniste publica glcgsm glcgsm Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea problema, in speranta unei reactii rapide din partea specialistilor de pe acest forum. In vederea unei ... (vezi toată discuția)