avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna ziua.
In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ca am depasit viteza legala in localitate, 71 km/h. Am rugat-o sa-mi arate inregistrarea aparatului radar si omologarea acestuia, ea mi-a comunicat ca doar in instanta pot solicita aceste lucruri. Dupa care ea se duce la masina de Politie si scrie procesul verbal. Cand a revenit la masina mea cu procesul verbal, i-am transmis ca nu doresc sa-l semnez. Imi comunica faptul ca-l va trimite prin Posta, dupa care imi returneaza permisul, buletin si actele masinii si-mi ueaza ,,Drum bun".
In lunile urmatoare am tot asteptat sa primesc prin posta amenda, dar cum n-am primit-o, am si uitat de ea.
Zilele trecute, am fost la Taxe si Impozite sa achit impozitul la masina si de la ghiseu mi s-a comunicat faptul ca am o amenda neachitata de 450 lei.

Intrebari:
- cum pot sa contest amenda in conditiile in care nu am semnat-o, agentul nu a avut martor, nu am primit-o prin posta, nu stiu serie/nr./continut?
- daca un proces verbal se poate contesta in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta, eu cand pot contesta daca nu am primit amenda prin posta?

Mentionez ca:
- imi momentul cand am refuzat sa semnez procesul verbal Dna. Agent nu a avut martor;
- nu am luat alte amenzi, deci cea cu care figurez la Taxe si impozite este din incidentul de mai sus.
Cel mai recent răspuns: Alex_28 , utilizator 13:04, 17 Octombrie 2013
in mod normal trebuia sa semnati pentru primirea P.V.,si dupa aceea contestati in instanta.eu asa am procedat
Aveti posibilitatea sa solicitati la autoritatea emitenta copie dupa PV
Daca aveti garantia ca PV nu a fost comunicat la adresa dvs de domiciliu,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Aspectul ca nu ati inteles sa semnati PV,nu constituie temei legal pentru exonerarea de la plata amenzi
@ynocentta
Nu stiu cine a emis PV, nu mai retin numele localitatii in care s-a intamplat evenimentul.
Nu am precizat ca daca nu am semnat PV, nu constituie temei legal pentru exonerarea de la plata amenzi. Am precizat ca nu am semnat PV deci nu l-am primit pe loc. L-am asteptat prin posta si nu a ajuns...
Raspunsul dvs. nu raspunde la intrebarile mele...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar alexxap2004 alexxap2004 Buna ziua, in cursul zilei de astazi m-a oprit potlitia rutiera. Agentul sustinea ca am depasit viteza cu 30km. Mi-a scris proces verbal, inregistrarea mi-a ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala nesemnata Aidan319 Aidan319 Astazi, in jurul orei 01:15 am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Am fost amendat in valoare de 315lei in 48 de ore pentru ca nu aveam buletinul la ... (vezi toată discuția)