avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare la pensie?

Un salariat lucreaza in ture de 12 ore si isi realizeaza norma de lucru ( ~168 ore) in 14 ture care apar in declaratii ca fiind 14 zile lucratoare (repet : cu toate ca a realizat norma intreaga in ore). Afecteaza aceasta stagiul de pensii? pentru ca daca se declara ca a lucrat la 8 ore nu este corect in pontaj ..... #-o
Am inteles ca ... art.34 din HG 257 din 2011 alin (2) spune :
(2) Modalitatea tehnica de transformare a zilelor lucratoare in zile calendaristice, in vederea determinarii stagiului de cotizare realizat, se face potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, denumita in continuare CNPP.
Cu toate astea nu sunt lamurita .... salariatul are sau nu stagiu complet in luna respectiva fara a il afecta in vreau fel la calcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: anetapopescu , utilizator 10:02, 15 Aprilie 2016
Care este durata timpului de munca prevazut in c.i.m. ?
40 de ore pe saptamana . Repartizarea programului : INEGAL .
In opinia mea, are stagiu complet.
Multumesc !
Si totusi doamnele de la Casa de Pensii spun ca nu este corect . Nu trebuie sa apara 14 zile ci 20 sau 21 indiferent ca el lucreaza tura de 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - repartizare inegala a programului Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o societate care ponteaza 12 L 12 L 12 L. 1. E corect un astfel de pontaj? Se respecta repausul de 24 ore, dupa lucrul de 12 ore. Mai e ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeazã stagiul de cotizare în 2012? smeagull smeagull Buna ziua, Situatia: contractul de munca inceteaza la 29 noiembrie 2012 (prima zi nelucrata ar fi 30 noiembrie, zi de sarbatoare legala, oricum ... (vezi toată discuția)