avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, ...

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele 10:00-22:00.
În contractele de muncă ale salariaților la durata timpului de muncă și repartizarea acestuia este specificat; o normă întreagă, durata normală a timpului de muncă fiind 8 ore/zi si 40/săptămână. Repartizarea programului de muncă : inegal în ture de 12 ore, pauza de masă o oră și două zile consecutive din saptămâna drept repaus saptămânal.
Salariații sunt repartizati la muncă în ture, 2 zile consecutive lucrează si două zile consecutive sunt liberi.
Dacă în contractele de muncă este specificat la repartizarea programului de muncă inegal, în ture de 12 ore, se va completa și în Revisal la fel, inegal?
Este corect dacă în evidența timpului de muncă (în pontajul) la locul de muncă, se completază ore lucrate/salariat 11 h, pauza de masă 1 h, ora început (I) 10:00 , ora sfârșit (S) 22:00 ?
Mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 25 Ianuarie 2024
Da, se va completa și în Revisal la fel, inegal.

Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 161 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
Rugamintea mea este dacă programul de muncă, inegal , în ture de 11 h lucrate. 1h pauză , 2 zile consecutive lucrate si 2 zile libere, respectă prevederile cu privire la timpul de muncă și acordarea repausului săptămânal prevăzut în Codul muncii?
Mentionez că angajatorul acordă un spor la salariul ( prevăzut în CIM) salariaților care lucrează în zilele de sâmbată și duminică. Multumesc!
Nu va putem spune daca respecta sau nu legea, intrucat nu avem programul efectiv de munca pentru o luna...
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cadrul unei societatii, este prevazut in contractul ... ani_burian ani_burian Buna ziua. In cadrul unei societatii, este prevazut in Contractul individual de munca al salariatului, la durata timpului de munca si repartizarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)