avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Bună ziua!
Am auzit ceva în legătură cu concediile de odihnă și aș dori un răspuns referitor la situația soției mele. Ea se află în concediu pentru îngrijire copil pănă la doi ani, fiul meu având în prezent un an și șase luni. Aș dori să știu dacă pentru perioada cât este în concediu pentru îngrijire copil poate beneficia de concediu de odihnă, chiar și retroactiv, eventual ce alte condiții trebuie să îndeplinească, și cum pote primi acest concediu.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Makedon , utilizator 10:20, 15 Aprilie 2016
Perioada CCC nu se ia in considerare la calculul duratei concediului de odihna.

Potrivit art.145 alin.4 C.mun., CCC nu se afla intre situatiile mentionate de lege pentru care durata acestuia se considera perioade de activitate prestata.

Art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)
Concediu ggdaniel ggdaniel Bună ziua sunt în concediu de crestere al copilului pana la 3 ani,pt handicap,mai am drept la concediul de odihna pt anul când am fost în concediu,pe 20 ... (vezi toată discuția)