avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit micro angajat prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit micro angajat prenatal

Buna seara. Este considerat angajat si persoana aflata in concediu prenatal? Am la o firma 2 angajati, dintre care unul dintrei ei se afla in concediu prenatal. Nu stiu daca este considerat angajat pentru calculul impozitului la microintreprinderi.
Pe data de 1.04 a intrat in concediu de crestere copil, dar perioada ian-martie a fost in prenatal. Ma incadrez la 1% sau 2%?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
paul1851, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:10, 21 Aprilie 2016
Este considerata angajat persoana care e pontata.

Ce-ar fi? La limita, angajez 2 persoane, ii pontez fara plata si platesc 1%.

Deci, aveti 1 salariat si 2% impozit micro.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical sarcina/lauzie(prenatal/postnatal) ace27 ace27 Buna ziua!Luminati-ma si pe mine va rog frumos, cu acest prenatal, in legatura cu modul de calcul. Se iau in calcul ultimile 12 luni sau ultimile 6? Din ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA buna ziua, am 2 cazuri la care va cer ajutor: 1) societatea, datorita cifrei de afaceri, este in anul 2013 platitoare de impozit la profit,(ca si pana in ... (vezi toată discuția)
Imp micro sau imp profit adi_siv adi_siv O societate care a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri sub 1.000.000 euro a devenit plătitoare IMP micro începând cu 01 ian 2018. Din apr 2018 a optat ... (vezi toată discuția)