avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... FURT INTRE SOTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

FURT INTRE SOTI

Buna ziua ,
Ma aflu in proces de divort cu sotul , amandoi locuind intr-un imobil construit in timpul casatorie fiind bun comun , acum cateva zile cand m-am intors acasa de la serviciu am gasit locuinta goala , sotul a furat aproape toate bunurile comune din locuinta si a parasit domiciliul , in fiecare zi cand eu sunt la serviciu el intra in locuinta si mai fura si din putinul care a mai ramas . Am chemat politia , s-a facut cercetarea la fata locului si s-a incheiat un dosar penal pe numele lui de furt . Va rog frumos sa-mi spuneti ce repercursiuni are aceasta fapta asupra lui , iar eu ce sanse am sa mai recuprez din bunurile furate ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:42, 26 Aprilie 2016
Furtul este prev. de art.228 NCP si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. Trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal cu c/val lucrurilor furate.Impacarea inlatura raspunderea penala.[Art.231(2)NCP].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare retragere plangere furt ContSters403177 ContSters403177 Buna ziua , acum 8 luni mi-a fost furata bicicleta din fata unui complex comercial . Autorul a fost prins si bicicleta recuperata . Intre timp dosarul a mers ... (vezi toată discuția)
Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Incadrare noul cod penal geo-vem geo-vem Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate. Va ... (vezi toată discuția)