avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copii dintr -o casatorie anterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copii dintr -o casatorie anterioara

Buna ziua
Vreau sa ma casatoresc legat cu tatal copilului meu,dar vreau ca copiii lui din casatoria anterioara sa nu poata sa aiba dreptul la mostenire,cand va fi cazul ,asupra bunurilor pe care le vom dobandi impreuna dupa casatorie, decat in momentul in care copilul meu va avea acelasi lucruri ca cele pe care el le a lasat copiilor si fostei sotii(adica tot ce a avut).Ce se poate face in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:17, 27 Aprilie 2016
Nu a facut partaj sau cum le-a lasat exact ?
nu, nu a facut partaj.Si a luat doar hainele si o masina de max 3000 euro.Le-a lasat apartament in valoare de cca 70.000 euro plus tot ce era in casa.
pai, sa faca partaj
daca nu il face el cat e in viata va trebui facut de mostenitori dupa decesul lui
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
mirebire, utilizator
Fiul dvs nu va avea de suferit. Sotul dvs poate rezolva problema lăsând un testament, primului copil ii poate lasa partea lui din bunurile comune cu prima sotie, iar copilului cel mic, partea lui din bunurile comune cu dvs.
Dacă ce a avut e mai mult decât ce veți dobândi, dacă nu face testament, copilul dvs e chiar avantajat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat. se da urmatoarea ... Ramsam Ramsam Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Se da urmatoarea situatie, cu nume fictive: Ion si Ana au 3 copii impreuna. Ion mai are un copil legitim ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)