avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare dezvoltator

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea este daca se intampla ceva si dezvoltatorul nu mai construieste, eu cum imi mai pot recupera banii? Exista vreo clauza prin care sa ma asigur ca nu risc sa pierd acei bani?

Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 14:13, 7 Mai 2016
Incheiati o promisiune bilaterala de vanzare conf.art.1.668-1.669 NCC.,daca promitentul-vanzator refuza sa incheie contractul pute solicita instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract.Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[Art.1.669(1)-(2) NCC)]
Si daca baga firma in insolventa, ce mai pot face?
Va inscrieti la masa credala cu promisiunea bilaterala de vanzare cumparare.
Imi puteti spune, va rog frumos, ce inseamna masa credala?
Conform art 2386 NCC beneficiati de o ipoteca legala pentru restituirea sumelor platite.
La semmnarea antecontractului in forma autentica nu renuntati la aceasta ipoteca legala iar notarul o va inscrie in CF.
Inainte de semnarea contractului, solicitati extrasul CF pentru a vedea daca mai exista si alte ipoteci inscrise in CF pentru a nu ajunge in situatia unui concurs intre ipoteci si astfel sa nu aveti de unde sa va indestulati creanta.
Rangul de preferita acordat de ipoteca legala se pastreaza si in procedura insolventei

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Apartament fara acte, modalitati de cumparare fara riscuri mirelba mirelba buna ziua,vreau sa cumpar un apartament care e in stadiul de constructie.Proprietarul are o ipoteca pe terenul unde se construieste blocul.Notarul m-a ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)