avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare dezvoltator

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea este daca se intampla ceva si dezvoltatorul nu mai construieste, eu cum imi mai pot recupera banii? Exista vreo clauza prin care sa ma asigur ca nu risc sa pierd acei bani?

Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 14:13, 7 Mai 2016
Dupa atatea probleme auzite de-a lungul timpului eu nu as accepta asa ceva. Plata pe masura realizarii in etape. E gata 20%, platesc 20% ... sau sa ofere garantii. Verificati cat de mare este firma. Daca e o firma de apartament e cu cantec. Verificati si al cui e terenul. Plus ce au zis predecesorii.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
GermanAlex, utilizator
Eu va recomand sa fugiti ca dracu' de tamaie de achizitionarea unor imobile in constructie
Chiar si in scenariu achitarii unor sume la sfarsitul unor faze... hai sa vedem, e gata blocul in proportie de 80%, ati dat 80% din bani, si dezvoltatorul renunta la proiect, intra in insolventa, etc. Ce faceti? Plangeti dupa banii blocati, si mai dati o sapca de bani de la avocati ca sa va plimbati prin tribunale ani de zile, ca sa aflati in final ca... ati castigat, da' nu e ce executa...
Cu atat mai mult, cum sa dati 80% din banii de apartament pentru... niste desene????
danpopescu2011 a scris:

Incheiati o promisiune bilaterala de vanzare conf.art.1.668-1.669 NCC.,daca promitentul-vanzator refuza sa incheie contractul pute solicita instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract.Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[Art.1.669(1)-(2) NCC)]

Si instanta va pronunta o hotarare care sa tina loc de contract pe un apartament care nu exista? Ma cam indoiesc!
Dupa ani si ani de tepe imobiliare si cu mii de apartamente disponibile pe piata la vanzare, mi se pare de domeniul fantasticului ca cineva sa ceara avans de 80% si altcineva sa fie dispus sa dea avans de 80% pe ceva care exista doar pe hartie!
Maturizat-va dragi promitenti cumparatori!
Vanzarea de la stadiul de proiect, cand "dezvoltatorul" are drept de superficie pe terenul altuia, promite ca va ridica "ansambluri rezidentiale" si incheie antecontracte sau vanzari ale bunurilor viitoare e teapa clasica.
De obicei acest dezvoltator este o persoana fizica fara bunuri, eventual un homeless reprezentat prin procura de un om de vanzari care promite multe lucruri, sau un SRL cu un capital social de 200 lei pe care ii veti imparti la masa credala impreuna cu restul de pagubiti. Si daca va ganditi la atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului SRL-ului, tinand cont cat dureaza procedura de faliment, nu va mai detine nimic cand va veni vremea sa il executati silit.
Daca vreti sa verificati bonitatea firmei si capacitatea acesteia de a-si onora datoriile puteti accesa www.mfinante.ro sau puteti obtine informatii de la Registrul Comertului in baza unei taxe de 15 lei. De asemenea este bine sa verificati pe www.just.ro daca dezvoltatorul are procese, obiectul si stadiul acestora, etc.
Daca tineti neaparat sa semnati antecontract, oferiti arvuna 300-500 euro si ideal este sa nu mergeti la notarul impus de el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
andrei_rosu23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Apartament fara acte, modalitati de cumparare fara riscuri mirelba mirelba buna ziua,vreau sa cumpar un apartament care e in stadiul de constructie.Proprietarul are o ipoteca pe terenul unde se construieste blocul.Notarul m-a ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)