avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copii dosar politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copii dosar politie

Am avut calitatea de persoana cercetata intr-un dosar instrumentat de politie.Am aflat ca cineva a facut impotriva mea o plangere de forma: Daca faptele intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.
Au fost luate mai multe declaratii ale martorilor,persoanelor asa-zis vatamate ,inclusiv mie-persoana acuzata.
Dupa o perioada de timp ,neprimind nicio hartie ,am mers la politie sa discut cu politistul despre stadiul dosarului.Am aflat ca a clasat dosarul si ca a trimis doar celui care a facut reclamatia un raspuns oficial.
Eu nu am primit nicio hartie despre finalizarea dosarului.
Doresc sa chem in judecata pe cel care mi-a inscenat faptyele pentru care am fost cercetat.
Pot obtine copii de pe tot dosarul-cercetarea propriu-zisa(declaratiile martorilor,raporturi expertiza ..etc)aflate in acest dosar??
Dosarul nu a mers catre parchet.A fost clasat si este la Politie.
Am depus o cerere in calitate de persoana cercetata si in baza legii liberului acces la informatiile publice(dosarul fiind clasat)catre Comandantul Politiei.
Au trecut 30 de zile si nu am primit raspuns.
Care este procedura legala pentru a putea studia si face copii de pe toate actele si declaratiile din acest dosar?
Mergeti in audienta la Seful sectiei de Politie unde ati fost cercetat si solicitati sa vi se solutioneze cererea. Trebuie sa aveti numarul dosarului penal (il aveti scris in citatia pe care ati primit-o in vederea audierii). ;)

Multumesc pentru raspuns!
Dosarul nu a ajuns la Parchet.Are un nr intern al Politiei.
Nu a fost dosar penal.
Persoana respectiva a formulat o sesizare ....generica pentru ca Politia sa verifice daca:faptele comise intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.
O sa incerc sa merg in audienta la Comandant!
E vorba de Politia Judeteana!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
gigione01, utilizator
Trebuie sa aiba si numar de parchet, clasarea se dispune de un procuror.
Ati fost audiat in calitate de martor sau in ce calitate?
gigione01 a scris:

Pot obtine copii de pe tot dosarul-cercetarea propriu-zisa(declaratiile martorilor,raporturi expertiza ..etc)aflate in acest dosar??

Ati avut calitatea de suspect sau nu?
Am avut calitatea de suspect!Am fost audiat si am dat o declaratie la Politie.

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)
Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)