avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor suspect.Dreptul avocatului martorului de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor suspect.Dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala

Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis infractiunea?
Adica sa depuna cereri,etc...
Practic,este vorba de situatia suspectului audiat in UP dar ca martor si nu ca faptuitor cf C.pr.pen.
Doar calitatea este de martor intrucat tratamentul juridic din partea procurorului este precum a fost pus sub acuzare sau are calitatea de faptuitor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:09, 8 Octombrie 2011
Doresc sa intreb si eu ceva...

Daca cineva este banuit ca a fost complice, i s-a luat la politie doar declaratie de martor, cum poate aparea ca si "cercetat penal" pe calculatorul celor de la parchet ?! Ce face procurorul cu el,ii va da UP si va retrimite dosarul la politie pentru a i se lua o noua declaratie de invinuit? sau se vor folosi de declaratia lui de martor si vor trimite dosarul in instanta ?!
Ar trebui sa-i faca prezentare de material penal, nu? Daca-si schimba declaratia ca el nu a mai fost acolo sau ca nu ii cunoste pe ceilalti?!


Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
xuser, utilizator
Da,va trebui sa ii ia o noua declaratie sau sa ii aduca la cunostiinta ca are dreptul la tacere si apoi il poate pune sub invinuire.

Este complicat...sa spuna ca nu a fost acolo daca a fost...
Dar,are dreptul de a sustine ca nu a fost acolo...
El , in calitate de martor trebuie sa declare ce cunoaste in legatura cu fapta pentru care se desfasoara urmarirea penala , iar marturia sa , nu ar trebui sa fie influentata de avocat , deci avocatul poate asista , la audiere , fara a interveni , pana in momentul in care s-ar pune in discutie extinderea urmaririi penale.
.
In lege nu exista nicio opreliste (cel mai recent in cazul arhicunoscut in fotbal ,presedintele federatiei de fotbal , audiat in calitate de martor a fost asistat de avocat , dar la ce s-a rezumat activitatea avocatului nu cunoastem)

Pe de alta parte , faptul ca un martor se prezinta asistat sau insotit de avocat creaza , de obicei , o anumita "psihoza" in randul anchetatorilor .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1. De ce ar fi complicat? Doar are voie sa-si schimbe cum vrea declaratiile, nu?

2. In acest caz declaratia de martor se va mai pastra la dosar? Este proba? Sau va fi inlocuita de declaratia de invinuit?
Am asitat martor la DICOT cu mult inainte de audierea sefului federatiei.
Problema era legata de depunerea de cereri.

O vo rezolva prin depunerea unei cereri de parte vatmata.

Declaratia de martor ramane la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica prin avocat a martorului suspect de omor la efectuarea oricarui act de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea din titlu imi pare interesanta. Daca martorul este suspect conform pararii vadite a organului de ancheta penala, dar nu are calitatea de suspect ... (vezi toată discuția)
Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)