avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Propunere renuntare la urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Propunere renuntare la urmarirea penala

Buna ziua !

Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de propunerea de renuntare a urmaririi penale intrucat fapta nu prezint interes public . Pe scurt , am fost sunat cu nr. privat pe telefonul mobil , amenintat cu moartea ca daca nu imi retrag plangerea de pe rolul Judecatoriei Caracal ma vor omori .. etc. ... Am depu plangere la politie , a fost clasata ca petitie dupa care am forrmulat plangere impotriva solutiei si s-a inceput urmarirea penala fata de 4 suspecti ( unul dintre ei a recunoscut in fata politistului care a clasa plangerea ca fiind petitie dar in declarati nu a vrut sa scrie asta ) . Am solicitat audierea a mai multor martori dar organele de cercetare penala au zis ca nu are rostul ....


Ce pot face ? Am antecedente cu politistul de caz si cu acest procuror ? AU mai clasat un dosar .... Acest 4 tipi au destule relatii ....

Pot contesta propunerea organelor de cercetare penal ? Pot solicita ca dosarul sa fie transmis din nou la Postul de Politie pentru a fi audiati martori + sa imi completez declaratia ? Pot cere stramutarea dosarului ?


Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 21:37, 16 Aprilie 2015
Depuneti plângere la procurorul ierarhic superior în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
Dosarul ieri a fost inaintat la procuror ... politistul de caz a propus renuntarea la urmarirea penala ... inca nu a aprobat procurorul ,,, Eu ma refeream daca pot depune plangere impotriva propuneri politistului , sa vin cu argumente ca infractiunea este destul de serioasa .

Cat despre stramutare ... unde depun cererea de stramutare . la Parchet sau in Instanta ?
Asteptati sa va comunice ordonanta procurorul, apoi depuneti plangere.
Pentru stramutare, daca indepliniti conditiile de la art.326 c.p.p, se depune cererea la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
ART. 326 c.p.p.
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.

SI pana va da procurorul ordonata .. nu pot face nimic in legatura cu propunerea politistului de caz .. adica sa o contest .. sa vin cu motive care sa argumenteze ca fapta prezinta interes public ... ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare dosar penal viorelchi viorelchi Sunt parte vatamata intr-un dosar penal cu dauna din culpa si infractiune de conducere autoturism sub influenta alcoolului. Poate fi facuta cerere de ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosarului ! ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! Cum pot face sa transfer un caz de la Parchetul Caracal la Bucurestii ? (vezi toată discuția)
Buna ziua,este posibila disjungerea de dosar, in faza de cercetare ... Maria Escu Maria Escu Buna ziua,este posibila disjungerea de dosar, in faza de cercetare penala? Se poate muta un dosar penal in alt oras, in ce faza a dosarului si cum? Multumesc (vezi toată discuția)