avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... sotie cu handicap decedata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

sotie cu handicap decedata

Buna ziua!
Daca sotia cu handicap beneficia de scutire taxe si impozite, dupa ce a decedat, eu sotul care am fost si insotitor mai beneficiez de aceste facilitati? Daca NU , ce trebuie sa fac? pe cine trebuie sa anunt ? anunt primaria sau ad. financiara ?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:34, 9 Mai 2016
Nu mai beneficiati de facilitatile de care ati beneficiat in timpul vietii sotiei.

Nu trebuie sa anuntati pe cineva anume, cand veti merge sa platiti impozitul veti fi informat ca nu mai beneficiati de acele facilitati.
Va trebui sa faceti succesiune dupa sotie iar certificatul de mostenitor trebuie dus la primarie pentru actualizarea datelor de identificare ale proprietarului.
Decesul se anunta la primarie si banuiesc ca au un sistem informativ prin care se verifica daca decedatul detinea proprietati la momentul decesului.
Astfel se blocheaza si conturilor celor decedati din banci pana la dezbaterea mostenirii.
Conform dispozitii nou cod fiscal in cazul proprietatilor cu mai multi coproprietari,dintre care unul detine certificat de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap,beneficiaza de facilitatea prev de disp art 26 L nr 448/2006 titularul cerificatului,restul coproprietarilor revenindu-le obligatia sa achite cota parte impozit casa/teren
In cazul decesului persoanei detinatoare de certificat incadrare in grad de handicap,urmeaza ca impozitul sa fie achitat individual-fara facilitati de restul coproprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat handicap leg.448/2006 ana55 ana55 Sotia a avut la primarie scutire la impozit pentru cladire si curte cf.cod fiscal 2016,dar a decedat in luna Mai an crt .Intrebarea mea este ,trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit local: un proprietar decedat iar celalat proprietar cu handicap accentuat Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori o lamurire din partea dumneavoastra in legatura cu umatoarea situatie, daca se poate. Parintii mei au cumparat impreuna un apartament ... (vezi toată discuția)