avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitati fiscale persoane handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitati fiscale persoane handicap

Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii impozitului pe cladirea si terenul de domiciliu in conditiile in care eu nu sunt proprietar si nici minor, asa cum prezenta lege confera aceste drepturi. Mentionez ca porprietar este mama mea care a decedat anul trecut, iar eu sunt singura persoana care domiciliaza in aceast imobil.
conform Legii 448/2006- Art. 26. -Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
iar conform Noului Cod Fiscal :
Art. 456. - (1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate;
Adreasandu-ma Primariei de domiciliu pentru a beneficia de aceste facilitati mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc acest impozit pentru cladire si teren intrucat nu sunt proprietar. Proprietarul, mama mea este decedata , iar aceste plati imi revin mie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:28, 17 Ianuarie 2016
Sunteti mostenitor, dezbateti succesiunea si atunci veti fi propietar cu acte in regula, putand beneficia de Legia 448/2006.
Daca proprietar al bunului imobil a fost mama dv-actualmente decedata,dezbateti succesiunea
Cati mostenitori sunt ?
Daca sunteti unic mostenitor,in baza certificatului de mostenitor,depuneti documente inclusiv cele care atesta detinerea certificatului de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap,moment de la care urmeaza sa beneficiati de facilitatea scutirii impozit casa+teren de domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)