avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recalculare pensie

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema .
Ca orice cadru didactic, am primit si eu , esalonat, sumele care mi se cuveneau , in urma castigarii procesului de recuperare a acestor bani , din cauza taierilor salariale,cu 25 % , pe vremea Guvernului " BOC".Intre timp,m-am pensionat.
Dupa cate am aflat,cu acte probatorii,trebuie mers la Casa de Pensii,pentru recalcularea pensiei.
Oare,cum sa procedez? Ce acte trebuie si de unde sa le ridic ?(scoala,sindicat...?)
Cu tot respectul , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 9 Mai 2016
Va trebui sa luati adeverinta de salariu pentru perioada respectiva si pe care, ulterior, s-o depuneti la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie in urma unei hotarari judecatoresti - cadru didactic ContSters22096 ContSters22096 un pensionar care a castigat in instanta unele drepturi salariale, drepturi care i se vor plati insa esalonat pana in 2016, poate sa solicite Casei de Pensii - ... (vezi toată discuția)
Drepturi profesori pensionari, platite in prezent si pana in 2016 de catre guvern POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Profesorii au castigat in instante drepturi salariale, taiate in perioada guvernarii Boc. Actualul guvern a inceput plata acestor drepturi care se intind ... (vezi toată discuția)
Privind recuperarea drepturilor pe legea nr. 221/ 2008! VioricaT VioricaT Bună ziua, Lucrez ca personal didactic auxiliar într-o universitate de stat. Sunt membră de sindicat şi beneficiara unor drepturi salariale ... (vezi toată discuția)