avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Penalizarile se calculeaza pe un numar de zile intre scadenta cotei lunare si ziua platii.
Pe lista trecuta ati platit toate suma, iar penalizarile care va apar pe lista curenta sunt calculate intre data afisarii listei trecute si data platii.
elga50 a scris:

Penalizarile se calculeaza pe un numar de zile intre scadenta cotei lunare si ziua platii.
Pe lista trecuta ati platit toate suma, iar penalizarile care va apar pe lista curenta sunt calculate intre data afisarii listei trecute si data platii.

Daca inteleg eu bine ce-mi spuneti dumneavoastra asta inseamna ca si luna viitoare sa ma astept la penalitati motivate de faptul ca exista o diferenta de zile intre data la care au fost facute calculele si data la care a fost afisata lista finala.
Am inteles, cu alte cuvinte, totul este in regula pe listele de la mine din bloc.
Exemplu:

- luna Ianuarie = restante totale + penalizari (calculate pana in ziua redactarii listei Ianuarie pentru restante totale)
- platiti restanta totala, sa zicem, dupa 10 zile de la redactare.

- pe lista Februarie = 0 restante + penalizari aferente restantelor totale achitate, penalizari calculate pentru numarul de zile care acopera perioada redactare luna Ianuarie (si afisare) si plata restantelor totale, deci pentru cele 10 zile intre afisare si plata, ca sa fiu mai succinta.

- pe lista Martie = 0 restante + 0 penalizari.

PS. Ati platit in aceeasi zi cu afisarea, dar calculul a fost facut macar cu 1 - 3 zile inainte ca sa poata aparea pe o hartie afisata. Deci penalizarea calculata acum trebuie sa fie pe 1 - 3-4 zile, oricum o suma destul de mica. Pentru cei 200 lei achitati mai tarziu s-a calculat pentru prioada de timp scursa intre afisare si achitarea sumei de 200 lei. In Martie nu ar mai trebui sa aveti penalizari, daca nu mai aveti restante.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
elga50, moderator
Am fost in situatia Dv de la 20milioane vechi m am trezit cu o datorie de 70si ceva milioane vechi.desi plateam lunar administratoarea mii adauga la penalizari si so in loc sa Scada factura tot crestea...am facut credit am achitat la zero Dar miau ramas 500ron penalizari..acum am700ron desi intretinerea e zero cresc penalizarile cineva are interesul ca datornicii sa nusi poata achita datoriile niciodata...aveti grija nu santeti singuri!! !
Nustiu cui sa ma adresez cu intrebarea...desi am zero la intretinere doar penalizari care tot cresc ..e corect sa penalizeze si penalizarile?????

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)