avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acordare de prioritate pietonilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acordare de prioritate pietonilor

Am fost sancţionat contravenţional, potrivit art.135 din codul rutier, ca nu am acordat prioritate unui pieton care traversa o trecere de pietoni, semnalizata, dar care face legătura între un trotuar şi jumătate de bandă de circulaţie (pe care ma aflam) şi o parcare. Concret, trecerea de pietoni în speţă, este transversală peste o stradă cu două benzi pe sens, deci este paralelă cu axul drumului, porneşte dintr-un trotuar, iar în partea cealaltă, dă într-o intersecţie cu un drum lateral secundar. Ma aflam pe drumul lateral secundar, voiam să virez dreapta, pietonul se afla în dreptul scuarului dintre benzi, ceilalţi conducăori auto, care circulau pe drumul principal, erau opriţi. Am virat dreapta, pietonul nu străbătuse prima bandă de circulaţie. La câţiva metri se afla un echipaj de poliţie şi am fost sancţionat contravenţional, considerându-se ca nu am acordat prioritate pietonului. Oare e corect? Intenţionez să mă adresez instanţei de judecată, credeţi că voi avea câştig de cauză?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:39, 13 Mai 2016
Situatia este prezentata neclar. Rog reveniti cu detalii clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)