avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de cresterea copilului

Daca un copil s-a nascut in 13.08.2014 si s-a optat pentru perioada de 2 ani mama cind ar trebui sa inceapa lucrul iar tatal perioada acea de 1 luna? Tatal poate opta sa nu intrerupa serviciul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 15 Mai 2016
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna. In acest caz, dvs va trebui sa reveniti la munca in data de 14 iulie 2016.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna. In acest caz, dvs va trebui sa reveniti la munca in data de 14 august 2016.

2. Pentru acea luna, tatal nu poate opta pentru acordarea stimulentului de insertie.

art. 11 din OUG 111/2010
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit
potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului comoserv comoserv Mai este obligatoriu o luna de CCC de o luna ptr tatici ? Sau este optional? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil de la 2 ani la 1 an si 11 luni carmina28 carmina28 Buna ziua, Este adevarat ce se vehiculeaza despre concediul de crestere copil? Nu mai este de 2 ani, ci de 1 an si 11 luni, o luna fiind luata de tatal ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca,iesirea din post natal nicolaegianni nicolaegianni Buna ziua.Sotia mea a nascut pe data de 19 august 2014 si a optat sa stea un singur an pentru cresterea copilului.Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza?cand ... (vezi toată discuția)