avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legea 19/2000
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legea 19/2000

tatal meu a decedat acum 15 ani. eu am 23 ani,si primesc conform legii 19/2000 pensie de urmas. am terminat o facultate si sint inscrisa la a 2 a. casa de pensii mi-a sistat pensia pe motiv ca pensia de urmas se acorda numai cind urmez prima institutie de invatamint. am citit in legea 19/2000 ca au dreptul la pensie de urmas : copiii pina la 16 ani si daca sint cuprinsi intr- forma de invatamint organizata potrivit legii pina terminarea studiilor dar fara a depasi virsta de 26 ani.
va rog daca ma puteti ajuta sa-mi precizati in care lege,in care articol este prevazut expres faptul ca pot beneficia de pensie de urmas numai daca sint inscrisa la prima institutie de invatamint superior. eu am citit toata legea 19/2000 si nu am gasit aceasta prevedere. nici cei de la casa de pensii nu au vrut sa-mi indice concret in ce baza legala mi-a fost sistata pensia de urmas. am facut o adresa scrisa dar in ca nu mi-au raspuns. abia au trecut 14 zile.

Alte discuții în legătură

Legea 19/2000 tatal meu este decedat de 15 ani. eu am 23 ani si primesc pensie de urmas. am urmat o postliceala si acum sint inscrisa la facultate. casa de pensii mi-a ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2000 tatal meu este decedat de 15 ani. eu am 23 ani ,am terminat un colegiu-post liceal si sint studenta la facultate acum. conform legii 19/2000 de asigurari ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, dilema.... berbeq berbeq Avan pana in 25 de ani, daca intrerup o facultate/ renunt .. si ma inscriu la alta mai beneficeiz de pensia de urmas?? :-/ "Copiii au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)