avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor

Potrivit art.117 din legea 31,un numar de actionari reprezentand peste 5% din capitalul social au solicitat Consiliului de Administratie in termen lega completarea ordinii de zi in principal cu;
-revocarea consiliului de administratie pentru nerespectarea prevederilor actului constitutiv si inregistrarea de pierderi importante in anul fiscal precedent.
Intrebari:
are dreptul C.A sa ignore cererile formulate legal de actionari pt completarea ordinii de zi?
desfasurarea AGA in aceste conditii e legala?
Decizia luata de CA nu constituie un conflict de interese ba chiar un abuz in functie contra intereselor actionarilor?

Alte discuții în legătură

Cont 117 bastti bastti Buna As vrea sa stiu cum se mai lucreaza cu contul 117. De exemplu pot acoperi pierderea din anii anteriori(debit 117) cu creditul contului 4551 ? Dar ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi scos din consiliul de administratie andex andex Buna seara, Societate pe actiuni cotata la BVB cu doi actionari majoritari 47% cu 47% si restul din aprox. 500 de actionari cu 0.000..% Din partea ... (vezi toată discuția)
Autorizare convocare aga art.119 alin 3 lg. 31/90 Cabinet Av Popa Alexandru Cabinet Av Popa Alexandru am o societate pe actiuni care nu convoaca aga la cererea actionarilor reprezentand peste 5% din capitalul social doresc sa fac o cerere de autorizare aga pe ... (vezi toată discuția)