Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retragere bani din firma

Buna ziua!

Firma infiintata in 2015, SRL neplatitoare TVA. A incheiat anul 2015 pe pierdere, suma suportata din fondurile actionarului.
Acum incaseaza o suma de bani care acopera toata pierederea si ramane si un profit.
Actionarul / administratorul vrea sa retraga si o parte din acel profit, fara a astepta incheierea exercitiului financiar (varianta prin salariu exclusa).

1. Cum se poate face?
2. Implica riscuri (sanctiuni)?
3. Ca microintreprindere, neplatitoare TVA, cu 1 salariat norma intreaga, ce taxe si impozite se vor aplica pe acest profit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Mateescu , Consultant fiscal 16:08, 25 Mai 2016
Nu se pot ridica dividende inainte de inchiderea exercitiului financiar.
Pt. un salariu brut de 1250 lei/luna impozitele catre stat sunt de 610 lei, iar ca microintreprindere plateste 2% pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus bilant pentru 2008, ce fac mai departe? lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, vreau sa stiu daca e corect din punct de vedere fiscal #-o in dedembrie 2008 am facut 129=117 suma 4286.77 lei in ianuarie 2009 am facut ... (vezi toată discuția)
Repartizare in dividende? rodia rodia Se poate repartiza in dividende suma din contul 1068-alte rezerve? Mentionez ca in contul 1068 s-a repartizat profitul net aferent anului 2006. Acum exista ... (vezi toată discuția)
Slr-d dividende paul88 paul88 Buna, Sunt nelamurit in privinta castigului si dividentelor. De exemplu: Eu detinator unic a SLR-D doresc sa imi retrag profitul firmei. -Cum ... (vezi toată discuția)