avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu consilier profesional asistent, vechime peste ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu consilier profesional asistent, vechime peste 5 ani...

Bna ziua!
Ma puteti ajuta, va rog, cu informatii privind salariul unui functionar public - consilier, clasa I, grad profesional asistent (directia Relatii Publice), vechime 5-10 ani?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 12:04, 22 Iunie 2016
Analizand Legea 284/2010 consilierul asistent dintr-o primarie se incadreaza la clasa 27. Corespunzator vechimii indicate de dvs. va incadrati in gradatia 2, adica se mai adauga inca 5 clase (3 pt gradatia 1 + 2 pt gradatia 2). Rezulta astfel ca va incadrati la clasa 32 careia in tabel ii corespunde un coeficient de 2,15. Acest coeficient 2,15 se inmulteste cu 660 lei (care este venitul de baza - 600 lei in Legea 284/2010 indexat din 2016 cu 10%=660 lei) si rezulta un salariu de 1419 lei brut. Tritst de mic.Asa isi valorizeaza statul roman angajatii din pacate :(
Va multumesc foarte mult!
Legat de valorizarea (sau lipsa acesteia) de catre stat a functionarilor publici... cu restrictiile si limitarile de rigoare(aici exista rigurozitate:-)... aveti dreptate... fara alte comentarii...
E o cinste sa isi slujeasca cineva tara...
Va multumesc mult!
Va doresc toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
Mihaela_12, utilizator
Gresit. Nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare incadrare in grad functionar public anamaria_lorincz anamaria_lorincz Sunt functionar public incadrat ca inspector clasa I, gradul profesional asistent, gradatia 4. As dori sa stiu care este clasa de salarizare si coeficientul ... (vezi toată discuția)
Incadrare functionari publici dana2194 dana2194 De ce sunt diferente intre doua salarii de incadrare pentru consilier asistent? Unul este consilier asistent clasa de salarizare 34, coeficient de salarizare ... (vezi toată discuția)
Salariu functionari publici roxanaraveca roxanaraveca Buna ziua, Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati: In anul 2011 au absolvit facultatea, doi functionari din primarie. Unul dintre ei a fost promovat ... (vezi toată discuția)