avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rugaminte redactare raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rugaminte redactare raspuns la intampinare

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de <<raspuns la intampinare>> pentru un proces verbal de contraventie la circulatie? Mentionez ca am depus o contestatie, politia a facut o intampinare prin care mentioneaza ca nu mai detine imaginile intrucat aparatul radar care m-a depistat cu viteza peste limita legala s-a defectat!!! Am termen 10 zile sa depun raspunsul si au trecut vreo 7. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 08:16, 2 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un raspuns standard la o intampinare impotriva unui PV circulatie
Fiecare speta difera
Raspunsul la intampinarea reprezinta punctul de vedere al dv in raport de sustinerile SPR
Raspunsul la intampinare il veti formula urmand rationamentul intampinarii,. respectiv veti da cate un raspuns, punctual, la fiecare capat de intampinare, raspuns sustinut de dovezile pe care va bazati. veti arata de ce intampinarea nu se justifica a fi retinuta de catre instanta.
Informativ,un model de raspuns la intampinare ,pe care trebuie sa il personalizati si motivati in fapt si in drept

Instanţa .....
Dosar nr...../...../.....


Domnule Preşedinte,

Subsemnatul (nume ....., prenume ....), personal,in calitate de parte ....., in dosarul nr...../...../.....,



in contradictoriu cu parata Inspectoratul de politie , cu sediul în ....., prin reprezentant (nume ....., prenume .....), formulez


RĂSPUNS LA ÎNTÂMPINARE


prin care solicit instanţei să respingă excepţii procesuale ( de procedura şi de fond) invocate de pârât prin întâmpinare şi apărările pe fondul cauzei invocate de acesta, ca neîntemeiate.


În fapt, arătăm că excepţiile invocate de pârât prin întâmpinare sunt neîntemeiate pentru următoarele motive .....
De asemenea susţinem că apărările invocate de pârât cu privire la fondul cauzei sunt în mod similar neîntemeiate pentru următoarele motive .....


În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 201 alin. (2) C.proc. civ..


Solicităm judecarea cauzei, în lipsă , în conformitate cu art. 411 alin.(1) pct.2) din C. proc. civ.
Depunem prezentul răspuns la întâmpinare într-un exemplar .


Data, Semnătura ,


Domnului Preşedinte al Judecătoriei…..


Succes !
Am o problema.

Am primit intampinarea, iar eu trebuie sa formulez un raspuns la intampinare in termen de 10 zile.
Culmea e ca termenul de a 10-a zi pica intr-o zi nelucratoare de week-end.

Cand trebuie depusa raspunsul la intampinare? vineri sau luni? Daca se depune luni (zi lucratoare), se depaseste termenul de 10 zile, si atunci inseamna ca raspunsul la intampinare este tardiva?
KatalinS a scris:

politia a facut o intampinare prin care mentioneaza ca nu mai detine imaginile intrucat aparatul radar care m-a depistat cu viteza peste limita legala s-a defectat!!! Am termen 10 zile sa depun raspunsul si au trecut vreo 7. Multumesc anticipat.


Asta e perfect. Nu au nici o proba impotriva dvs.
latka a scris:

KatalinS a scris:

politia a facut o intampinare prin care mentioneaza ca nu mai detine imaginile intrucat aparatul radar care m-a depistat cu viteza peste limita legala s-a defectat!!! Am termen 10 zile sa depun raspunsul si au trecut vreo 7. Multumesc anticipat.


Asta e perfect. Nu au nici o proba impotriva dvs.


Eu am o situatie mai complicata, la fata locului cand s-a facut procesul verbal de agentul constator, acesta nu a facut poze, apoi dupa ce mi-a dat amenda de contraventie, in plangere am precizat ca agentul nu a facut poze la fata locului, solicitand sa se depuna si poze, iar in intampinare, se mentioneaza ca ,,se opun administrarii probelor deoarece nu respecta principiul contradictiei'' #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)
Pe rol proces de anulare pv contraventie ajutor va rog DanCiprian DanCiprian buna ziua am depus contestatia pentru anularea unui proces verbal de contraventie politia a depus si ea documentele referitoare la radar, omologare , poze ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie Adryan92 Adryan92 Buna ziua, Am solicitat instantei anularea unui proces verbal de contraventie pe motivul ca fapta nu s-ar fi intamplat asa si pentru faptul ca nu este locul ... (vezi toată discuția)