avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces verbal de contraventie

Buna ziua,

Am solicitat instantei anularea unui proces verbal de contraventie pe motivul ca fapta nu s-ar fi intamplat asa si pentru faptul ca nu este locul unde se poate face contestatie si anume Judecatoria ( Decizia CCR 953/2006 ). Mentionez ca pe procesul verbal scrie asa: "Contravenientul poate face plangere impotriva procesului verbal de constatare in 15 zile de la comunicarea preocesului verbal. Acesta se depune la unitatea din care face parte agentul constatator."

Acum primesc acasa, dupa 2 luni de la data depuneri INTAMPINAREA POLITIEI in care aduce 2 martori cu declaratii date la 27 11 2015 (sanctiunea fiind data in 15 10 2015, care sustin pozitia Politiei.
In intampinarea politiei, ei spun ca procesul verbal este perfect legal si mai cer audierea martorilor prin proba Testimoniala si cheltuieli de judecata egale cu suma necesara deplasarii martorilor propusi pentru audiere.

Tin sa mai precizez ca, Judecatoria mi-a trimis o comunicare, ca in termen de 10 zile sa vin cu o intampinare.
Ce sanse credeti ca pot avea in anularea procesului verbal si ce ar trebui sa scriu in Intampinare, eu bazandu-ma mai mult pe Decizia CCR 953/2006.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:42, 19 Decembrie 2015
Trebuie sa raspundeti la intampinare in termenul procedural de 10 zile de la primirea intampinarii. Contraventia despre ce este?
Contestatia la proces verbal de contraventie se face in circumscriptia in care s-a constatat fapta contraventionala. Competenta teritoriala .... Judecatoria este competenta materiala ceea ce este altceva.
Daca politia are si 2 martori eu cred ca veti pierde procesul.
Se poate insa intampla ca martorii sa sustina altceva fata de ceea ce s-a consemnat in procesul verbal.
Se intampla rar asa ceva dar...se intampla...

Daca aveati dvs. 2 martori si ei niciunul ar fi putut sa piarda ei procesul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v. remus_agigea remus_agigea pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Robu_Anca Robu_Anca Buna ziua, As dori sa obtin si eu lamurire cu privire la o contestatie a unui proces-verbal de constatare a unei contraventii. Procesul-verbal prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Amendă abuzivă și ridicare permis. cum pot face plângere contravențională dacă nu mi s-a dat un exemplar din procesul verbal? lcd1 lcd1 Buna ziua! Pe scurt: soferului i s-a luat carnetul si a primir amenda abuziv. A vrut sa scrie in procesul verbal obiectiile, in acel moment distinsii ... (vezi toată discuția)