avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se va intampla in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se va intampla in instanta?

Buna ziua!

In urma unuei contestatii impotriva unui proces verbal, sunt chemat in Instanta
pe data de 7.06.2016 (maine)
Ce se va intampla mai exact acolo, cat va dura sedinta?
Cum ar trebui sa ma comport?
Este vorba de aceasta intamplare pe care am povestit-o si aici pe forum : www.avocatnet.ro/content/for...

Cel mai recent răspuns: ionutinfo , utilizator 18:05, 6 Iunie 2016
Cel mai bine ati fi sa va luati un aparator care sa va sustina interesele daca nu ati mai fost niciodata intr-o instanta de judecata. Sedinta se desfasoara cam asa: va uitati pe lista, vedeti numarul la care sunteti, asteptati in sala cu telefonul inchis sau pe silentios cand este strigat acel numar, cand va striga, prezentati cartea de identitate. Instanta o sa va dea intampinare, daca s-a depus, daca nu s-a depus veti putea cere dvs. decaderea institutiei intimate sa mai invoce exceptii sau probe, daca s-a depus, veti avea oricum un termen pentru luare la cunostiinta si pentru a putea formula raspuns la intampinare. Daca nu se amana, apoi vi se da cuvantul pe probe: proba cu inscrisuri, testimoniala (adica cu martori), ce aveti dvs. acolo. Apoi vi se da cuvantul pe fond, in care trebuie sa spuneti ce solicitati: anularea procesului verbal etc. Cat dureaza sedinta? Nu se stie? In functie de numarul cauzelor aflate pe rol, de complexitatea lor etc, poate dura si 8 ore intreaga sedinta de judecata, partea dvs. nu cred ca dureaza mai mult de 5, 10 minute dupa cate imi spuneti, cel mai probabil doua minute, pentru ca cel mai probabil cauza se va amana. Sfatul meu este sa solicitati termen pentru angajare aparator.
am primit deja prin posta Intaimpinare din partea intimatului, iar eu am depus la randul meu raspuns la intimpinare deja.
Dupa cele spuse de mai sus s-a decis ziua sedintei in instanta

Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Cerere nesolutionata de instanta aidu aidu La primul termen, am solicitat prin raspunsul la intampinare urmatoarele: Solicit respingerea tuturor sustinerilor intimatei, din intampinare si alte ... (vezi toată discuția)
Plingere la pv contraventie art 35.2/oug195 si 48/1/l136/95 logicplay2 logicplay2 Buna ziua Am facut plingere impotriva pv pt fapta prevazuta la art. 35/2 din oug 195 si 48/1 din L136/95 ,sanctionata de art 101/1/18 din oug195 ,respectiv ... (vezi toată discuția)