avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat de urbanism pt teren cu latime de 7 m ??
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat de urbanism pt teren cu latime de 7 m ??

Buna ziua

Vreau sa-mi construiesc o casa ,numai parter.
Am o parcela ,cu latimea de 7 m ,si langa mine,in continuarea terenului,mai este o parcela ,cu latimea tot de 7 m, pe care va trebui sa o cumpar,dar inainte de cumparare:
1.Vreau sa stiu utilitatile zonei,pot scoate un certificat de urbanism ,care sa-mi spuna aveti gaz la 6m distanta de teren?Este certificat de urbanism de informare?
Poate fi eliberat pt un teren cu latime de 7 m?
2.Pot scoate un certificat de urbanism pt construire,in situatia aceasta,deci anterior cumpararii parcelei de langa mine?Nu tot terenul este intravilan,si constructorul mi-a cerut asta sa vedem daca se poate construi dupa proiectul meu.
Cum fac?Ma gandesc ca pt un teren cu latimea de 7m ,nu vor fi oferite aceleasi rezultate ,ca pt cel de 14 m.
Pot scoate un CU,pt cele 2 parcele,ca si cum ar fi deja amandoua ale mele,alipite,unificate,desi in prezent nu detin decat una?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:16, 11 Iunie 2016
Prin certificatul de urbanism nu veti obtine specificati cu detalierea amplasamentului retelei de gaz. In certificat vi se va solicita printre altele probabil un aviz de la gaz, deci certificatul va contine ce acte sunt necesare pentru a executa casa.
Va sugerez sa consultati PUG-ul, PUZ, pentru a vedea limitele intravilanului, destinatia terenului si alte reglementari urbanistice.
Pentru a construii ar trebuii sa detineti un front stradal de minim 12 m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este suprafata minima acceptata pt. constr. unei case? ianci ianci Am luat in concesiune un teren si doresc sa aflu care trebuie sa fie suprafata construita sau (si) suprafata construita desfasurata minima, pe care o prevede ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Teren cu pug si fara puz elena319 elena319 Bună ziua. Vreau sa achiziționez un teren intravilan care are doar PUG și nu are PUZ. Proprietarul e în curs de obținere certificat de urbanism de la ... (vezi toată discuția)