avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o mare dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o mare dilema

Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa pe acea suprafata unde am latimea de 13 m.Pot sa obtin autorizatie de constructie?Cineva mi-a zis ca da ca intru sub incidenta legii 524 dar nu stiu din ce am ma poate ajuta cineva Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Georgian3 , utilizator 11:06, 15 Iunie 2009
Pentru a primi autorizatie de constructie,trebuie ca deschiderea la drum sa fie de minim 12 m pentru terenurile din zone dezvoltate sau in dezvoltare si de minim 8m in zone unde sint constructii izolate cu dezvoltare urbanistica redusa .Importanta este deschiderea la drumul sau la servitutea de acces la terenul dumneavoastra si nu faptul ca se lateste ulterior.Consider ca nu puteti obtine autorizatie de constructie ptr. un lot cu deschidere de mai putin de 12 m.Insa,de ce nu "renovati" casa batrineasca,fara a cere o alta autorizatie de constructie?
casa nu este din caramida este mica si sta sa cada.Mi s- a spus ca daca pe acel teren este o constructie terenul iese din incidenta legii in care se cere front stradal de 12 m si se aplica legea nr 524 dar nu stiu din ce an si nu stiu la ce se refera acea lege.De asemenea acea casa care de fapt este o anexa gospodareasca nu este trecuta in cf si ni s-a spus sa intabulam acea casa ,putand sa facem alta in spatele ei.
Si eu am cam aceeasi problema, de asta am postat tot aici, sper ca nu e o eroare.

Am cumparat un teren in Buftea avand deja pe el o casuta din lemn legal construita (proiect, autorizatie, etc.) cu titlul de locuinta de vacanta. Este construita izolat, nu e lipita de limitele proprietatii. Iar terenul are front stradal de 11.5 metri...
Eu as dori sa construiesc alta casa in locul ei, mai mare si din beton si caramida, nu din lemn. Pot obtine autorizatia cu legea 524 ? Sau pot profita de unele exceptii in legile 350, 50 (poate le confund, zic adica de legile uzuale pt urbanism) ?
Daca as merge pe varianta "reconstruirii" casei cat de departe pot merge, pot face o casa P+1 din beton si caramida in locul casutei P din lemn ?
Ar mai fi o varianta sa fac casa lipita de gard, vecinul stanga are casa izolata, pot pune casa mea chiar la gard, cu aprobarea lui si sa se considere ca nu e o casa izolata, deci obtin aprobare cu front stradal de 11.5 metri ? Iar vecinul dreapta nu are nimic construit, doar ca nu imi place mie sa pun casa in dreapta, prefer in stanga.

Multumesc anticipat,

Georgian
Pentru daniela.ilea:
Cele mai bune informatii le puteti obtine de la Serviciul Urbanism al Primariei. Din pacate nu puteti construi oriunde pe terenul dv, viitoarea constructie va trebui sa respecte PUZ pentru zona in care se afla terenul, va trebui aliniata fata-spate cu imobilele din jur, iar stanga-dreapta(pentru-ca la o astfel de deschidere veti fi obligata sa vafaceti o casa pe calcan), alipita cu unul din vecinii dv. Cei ce vor hotari amplasarea casei dv vor fi cei de la care veti scoate Certificatul de Urbanism, premergator Autorizatiei de constructie.
Pentru avocat Strecheanu:
Nu exista nici o legatura intre deschiderea terenului si dezvoltarea urbana.Verdictul"nu se poate obtine autorizatie pentru un teren cu deschidere sub 12 m" nu este corect. In cazul locuintelor insiruite, deschiderea poate fi si de 8 m, iar pentru locuintele alipite la o latura 10m. Ultimul cuvant il au urbanistii!
Pentru Georgian:
Acelasi sfat, contactati serviciul Urbanism, puteti cere sfaturi, ei au Puz pe zona si va vor spune care sunt conditiile de construire pe lotul dv. La deschidere sub 12 m este foarte probabil sa va oblige sa alipiti casa pe o latura a terenului. Latura din pacate nu o veti putea alege dv, pe criteriul imi place sau nu-mi place...
Ideal in cazul in care exista deja un imobil, cat de subred, sa obtineti autorizatie de consolidare si extindere(verticala si orizontala).
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
doina_manuela, utilizator
doina_manuela a scris:

Pentru Georgian:
Acelasi sfat, contactati serviciul Urbanism, puteti cere sfaturi, ei au Puz pe zona si va vor spune care sunt conditiile de construire pe lotul dv. La deschidere sub 12 m este foarte probabil sa va oblige sa alipiti casa pe o latura a terenului. Latura din pacate nu o veti putea alege dv, pe criteriul imi place sau nu-mi place...
Ideal in cazul in care exista deja un imobil, cat de subred, sa obtineti autorizatie de consolidare si extindere(verticala si orizontala).


Multumesc mult !

Daca solicit aprobare pentru consolidare si extindere pot oare sa fac din casuta de lemn P o casa din beton si caramida P+1 ? :innocent:

In caz ca as fi respins din cauza frontului stradal de doar 11.5 m e posibil sa nu am voie sa fac alipire la calcan ? Pot initia o pozitionare la calcan desi nu am nici un vecin lipit cu casa de gard ? Am unul in stanga cu casa izolata si unul in dreapta cu nimic construit.

Alte discuții în legătură

Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)