avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: fratele meu este casatorit si are 2 fetite, 6 ani, respectiv 2 ani. In telefonul sotiei a gasit foarte multe mesaje porno cu o persoana de sex masculin. In urma discutiei cu sotia, aceasta a negat faptul ca l-ar fi inselat dar a discutat cu persoana de sex masculin si a confirmat inselaciunea.
In urma discutiilor purtate cu sotia lui ea este de acord ca el sa ia in custodie una dintre fetite si ea una, insa el nu nu este acord.
Avand in vedere varsta copilelor ce posibilitate exista ca fratele meu sa ia ambele fetite in custodie?

Va multumesc!

Cu respect,

Doina Truica
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:41, 9 Iunie 2016
Un divort afecteaza foarte mult copiii, chiar daca acestia au o varsta frageda. A gresi este omeneste, a ierta este "dumnezeieste".Sfatul meu este ca parintii sa dea dovada de multa intelepciune, sa-si aduca aminte de ceea ce i-a unit cand s-au casatorit.
Inca ceva: parintii divorteaza, NU copiii de parinti..Le recomand sa gandeasca cu inima, sa lase orgoliile ranite la o parte, despartirea parintilor i poate marca pe viata pe copii...Vor avea niste rani in suflet care nu se vor cicatriza niciodata.
Sansele nu le veti afla doar adresand o astfel de intrebare chiar si pe un site de specialitate.
Depinde foarte mult de ceea ce se solicita in actiune, cu ce argumente, cu ce probe se sustin cererile, care este pozitia celuilalt parinte. Cert este ca nu e recomandat ca minorele sa fie despartite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 ... BoangherGigi BoangherGigi Buna seara ! Doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 luni ! Dacă se despart (pt ca practic nu mai au planuri comune,se cearta zilnic ,au ajuns la ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori Anonim1720 Anonim1720 Bună ziua! Sunt căsătorită de 11 ani,din care au rezultat 2 copii;O fetita de 2 ani jumate si un baietel de 1 luna!De cand s-a nascut fata,sunt numai in ... (vezi toată discuția)