avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare la APIA condamnat ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare la APIA condamnat ?

Persoana condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare in anul 2010 pentru acte de coruptie poate ocupa o functie publica in cadrul APIA ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 11 Iunie 2016
Sincer este o intrebare RETORICA ! Normal ca NU. Sesizati printr-o plangere la IPJ / Parchet nu este exclus si la DNA.

,,Traim in Romania si orice este posibil,,
Pentru a ocupa o functie publica,potrivit Legii nr.188/1999, una dintre conditii care trebuie sa fie indeplinita de catre acea persoana este sa nu fi fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public condamnat cu suspendare Sunt functionar public,si am fost condamnat cu suspendare conditionata la 6 luni si 2 ani de incercare,pentru alcool la volan.Cum imi influenteaza ,aceasta ... (vezi toată discuția)
Condamnare Ioana5848 Ioana5848 Un condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare plus 2 ani de încercare poate ocupa o funcție publica (referrnt) în primărie? (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)