avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Condamnare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Condamnare

Un condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare plus 2 ani de încercare poate ocupa o funcție publica (referrnt) în primărie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 19 Iulie 2017
Legea 188/1999
art.54
Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
d) are capacitate deplină de exerciţiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare funcţiei publice pentru care candidează, atestată pe bază de examen medical de specialitate;f) îndeplineşte condiţiile de studii prevăzute de lege pentru funcţia publică;
g) îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice;
h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice;
.....

Prin urmare, pentru ce ati fost condamnata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public vasi98 vasi98 As dori sa stiu si eu daca un functionar public primeste condamnare cu suspendare isi poate mentine functia ? mentionez ca detine functie publica de executie (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa fie functionar public? melissa2 melissa2 lucrez la o primarie din 2006. Cand s-au facut functionari publici mi s-a spus ca nu am drept de a ocupa aceasta functie. Iar pe consilierul personal al ... (vezi toată discuția)
Accesul la functia publica RamonaBG RamonaBG Cine ma poate ajuta cu cateva surse bibliografice sau informatii cu privire la accesul la functia publica a unei persoane din mediul politic? Multumesc ... (vezi toată discuția)