avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii sociale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii sociale

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie in cazul in care o asociatie de proprietari nu a achitat toate contributiile sociale datorate catre stat, si ulterior a primit o amenda din partea Anaf, cum poate asociatia sa verifice ceea ce mai datoreaza fata de ceea ce a platit deja. Mentionez ca evidenta se tine pe baza unui stat de plata (cam primar).
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:52, 14 Iunie 2016
Din contabilitatea proprie poate vedea cat mai are de achitat ... face soldul (diferența între totalul sumelor înscrise în debitul unui cont și totalul sumelor înscrise în creditul aceluiași cont)
AliceS a scris:

.........
.... cum poate asociatia sa verifice ceea ce mai datoreaza fata de ceea ce a platit deja. Mentionez ca evidenta se tine pe baza unui stat de plata (cam primar).


Pe baza unui calcul corect ,real al tuturor creantelor fiscale la zi in cf. cu prevederile CFiscal in vigoare,apoi faceti diferenta dintre ce a rezultat din calcul,si ceea ce ati virat(platit)deja. Nu uitati ca va trebui sa intocmiti si o declaratie rectificativa.
Verificati in Instructiuni de completare Declaratiei 112pc 2.7. Dacă , urmare inspeciei fiscale, au fost stabilite diferenţe de contributii sociale, contribuabilii au obligatia rectificarii declararatiei pt perioadele pt care au fost stabilite astfel de diferente,e, bifându-se cu X casutele corespunzatoare de pe formular.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
@AliceS

N-ati achitat toata suma pe care ati declarat-o sau
.... vi s-au gasit de catre ANAF greseli in D112 si trebuie sa mai platiti o suma suplimentara fata de ceea ce ati declarat si platit la timpul potrivit? :-/
Eu va sugerez sa mergeti al finate si sa solicitati situatia asociatiei dumneavoastra. Nu va costa nimic si in cateva minute vi se listeaza situatia debitelor catre stat. Platiti ceea ce rezulta din acest document si asa ajungeti la zi. Apoi luna de luna (sau trimestrial, asa cum ati stabilit prin D 010), intocmiti D 112 si achitati sumele datorate.
Acum puteti sa calculati si sa recalculati pentru perioada anterioara doar pentru a compara rezultatul cu ceea ce o sa va dea de la finate. Mergeti pe mana lor pentru ca e mai simplu. Altfel o sa fiti nevoiti sa faceti declaratii rectificative si alte asemenea corecturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si d112 simoalin simoalin Am urmatoarea situatie: Asociatie de Proprietari (Bucuresti) din 2000, isi platesc darile catre stat (aferente angajatilor cu mandat, conventie civila, etc) ... (vezi toată discuția)
Diferenta salariu obtinuta in instanta alcibiade alcibiade Buna seara Un fost salariat, obtine in instanta o diferenta salariala actualizata cu coeficientul de inflatie. Unitatea are obligatia de a declara si de a ... (vezi toată discuția)