avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca dupa pensionare

Sunt medic pensionat la limita de varsta. Pot lucra in continuare ca PFI in institutie de stat ? Cu ce fel de cu contract de munca ? Pe perioada determinata sau nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 13 Iunie 2016
Puteti lucra cu orice tip de contract individual de munca,pe durata nedeterminata sua determinata, cu norma intreaga sau cu timp partial.

De asemenea:
- medicii care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene sau a municipiului Bucureşti, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, îşi pot continua activitatea, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti şi de Colegiul Medicilor din România, prin colegiile judeţene ale medicilor sau al municipiului Bucureşti, pe baza certificatului de sănătate.

- Medicii care au depăşit varsta de 65 de ani, indiferent de sex, pot profesa în continuare în unităţi sanitare private. Desfăşurarea activităţii se face în baza certificatului de membru şi a avizului anual al CMR, eliberat pe baza certificatului de sănătate şi a asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, încheiată pentru anul respectiv.
(art.391 din Legea 95/2006)

Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. servicii medicale la domiciliu Nevermind Nevermind Buna ziua, O intrebare : Un fost medic, actual in curs de pensionare, dar cu : autorizatie de libera practica, asigurare mall praxix, certificat anual membru ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplica? ContSters229751 ContSters229751 Ce lege se aplica in cazul pensionarii unui medic, codul muncii sau legea reformei sanatatii? In caz de restructurare a activitatii unei institutii, se ... (vezi toată discuția)
Salariata medic pensionata in 2022 am ales sa lucrez in continuare ... Cufteac Cufteac salariata medic pensionata in 2022 am ales sa lucrez in continuare in același spital la stat pot cumula pensia cu salariul? (vezi toată discuția)