avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ref. servicii medicale la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ref. servicii medicale la domiciliu

Buna ziua,
O intrebare :
Un fost medic, actual in curs de pensionare, dar cu : autorizatie de libera practica, asigurare mall praxix, certificat anual membru CMR, poate posta un anunt pe un site de anunturi pentru..prestare servicii medicale la domiciliu (medicina generala, asistenta medicala, injectii, etc), fara a impune un cost? Pur si simplu recompensa ramanand la latitudinea pacientului...
Ce riscuri implica postarea unui anunt cu astfel de servicii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 11 Aprilie 2016
Are deschis cabinet individual ?
Nu are deschis nimic.
Repet, nu va impune niciun cost, pur si simplu va ramane la aprecierea pacientului.
Chiar daca are autorizatie de libera practica nu poate furniza astfel de servicii.

Legea 95/2006
art.391
(1) Medicii se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.
...
(4) Medicii care au depăşit limita de vârstă prevăzută la alin. (1) pot profesa în continuare în unităţi sanitare private. Desfăşurarea activităţii se face în baza certificatului de membru şi a avizului anual al CMR, eliberat pe baza certificatului de sănătate şi a asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, încheiată pentru anul respectiv. (5) În cazul unităţilor sanitare publice care înregistrează deficit de personal medical, precum şi al unităţilor sanitare publice aflate în zone defavorizate, medicii îşi pot continua activitatea peste vârsta de pensionare prevăzută de lege, la propunerea unităţii sanitare publice, cu avizul anual al CMR, prin colegiile teritoriale judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti şi cu aprobarea ordonatorului principal de credite, până la ocuparea posturilor prin concurs.
....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca dupa pensionare Addan Addan Sunt medic pensionat la limita de varsta. Pot lucra in continuare ca PFI in institutie de stat ? Cu ce fel de cu contract de munca ? Pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Salariata medic pensionata in 2022 am ales sa lucrez in continuare ... Cufteac Cufteac salariata medic pensionata in 2022 am ales sa lucrez in continuare in același spital la stat pot cumula pensia cu salariul? (vezi toată discuția)
Munca dupa pensionarea la limita de vista de 65 a unui medic specialist SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Un medic specialist se pensioneaza 1 08.2011, la virsta de 65 ani, spitalul de unde s-a pensionat doreste sa continuie colaborarea cu domnia sa; = care sunt ... (vezi toată discuția)