avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divulgarea unui mail unui tert
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divulgarea unui mail unui tert

Buna ziua

O persoana X primeste un mail de la mine iar aceasta il trimite unui tert fara acordul meu . Acest tert imi creaza un prejudiciu folosind acest mesaj.
Intrebare : De ce poate fi acuzata concret , legal , penal persoana X?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:41, 29 Iunie 2016
Ar putea exista o raspundere civila delictuala a celor 2.
Da, "ar putea", dar nu putem sti sigur daca nu descrie cum trebuie ce s-a petrecut. De remarcat ca cetatenii Romaniei se bucura de libertatea cuvantului, care include dreptul legal de a comenta modul in care s-au exprimat alti cetateni.
Buna ziua
Va repet împrejurările
Persoana X a retransmis un mail unei terțe persoane care ulterior l-a folosit pt. a ataca in instanta inițiatorul mailului , creându-i prejudicii certe.
Mailul are un adresant precis si mi se pare ca făcându-l public iar mai ales cu generare de prejudicii, persoana care l-a făcut public este in culpa .
Cam asta ași vrea sa stiu in ce condiții persoana care a retrimis acest mesaj, fără acord poate fi trasa la răspundere in instanta si pe ce temei ?
Mulțumiri
Ce calitate avea persoana care a retrimis e-mailul, l-a primit in calitate de medic, psiholog, functionar public, sef de personal, avocat sau simplu cetatean? De remarcat ca si un medic sau avocat pot primi mesaje in calitate de simpli cetateni, nu orice mesaj trimis unui medic/avocat trebuie sa ramana confidential. De ex. un medic care primeste de la un pacient spam cu excursii in Grecia poate raporta linistit spamul. Pe urma cel care a avut prejudicii in instanta putea ridica aceasta problema in cursul judecarii.

Ce continea e-mailul? Ca daca e vorba de secrete de stat poate fi vorba de tradare sau spionaj. Continea date personale, CNP, declaratii fiscale, fluturasi de salariu, etc.?

Plus ca din punct de vedere legal cei care au cunostinta de petrecerea anumitor infractiuni sunt obligati sa sesizeze organele de urmarire penala, a nu o face la timp poate fi pedepsit penal (exceptie fac, printre altii, avocatii fata de infractiunile comise de clientii proprii).
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
tgeorgescu, utilizator
Buna ziua
Nu sunteţi f precis si duceți f departe presupunerile . NU este vb. de o trădare sau de confidențialitatea pacient/ medic. Pur si simplu un cetățeana a primit un mail privat cu o oferta comerciala. Nu s-a concretizat nimic comercial intre cei doi dar X a găsit de cuviința sa i-l arate unui terț . Prin acesta acțiune inițiatorul este prejudiciat clar si exigibil.
Întrebarea f simpla va rog răspundeți la fel de clar daca stați ;
Persoana X care a pus la dispoziție terțului maiului este in culpa sau nu croind -i acest prejudiciu , si care este legea pe care o încălca?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Publicare corespondenta fara acordul meu Costica33 Costica33 Am scris un mesaj e mail unei firme. Acea firma a considerat, fara sa ma intrebe nimic, sa retransmita mesajul meu catre un tert. Acel tert a publicat mesajul ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei hpuiu hpuiu Buna ziua, M-am lovit de urmatoarea problema si as dori sa stiu daca pot face publica o conversatie avuta pe e-mail cu altcineva: Sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)