avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare corespondenta fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare corespondenta fara acordul meu

Am scris un mesaj e mail unei firme. Acea firma a considerat, fara sa ma intrebe nimic, sa retransmita mesajul meu catre un tert. Acel tert a publicat mesajul meu e mail pe internet ceea ce mi-a cauzat grave prejudicii. Deci, destinatarul mesajului meu a facut publica conversatia mea cu el, destinatarul mesajului lui a publicat acelasi mesaj al meu si cu comentarii negative la adresa mea pe linga mesaj.
Ce pot eu face ca sa-mi apar imaginea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters138457 , utilizator 01:40, 2 Aprilie 2010
Actul unilateral de vointa exprimat si materializat de comunicare informatii prin internet ,se realizeaza cu riscurile/consecintele de rigoare
Retorica referitoare la apararea imaginii se impuneea la postarea mesajului ,si nu ulterior cand acesta a fost retransmis catre tert
Daca apreciati ca in urma preluarii mesajului dvs ,a-ti suferit prejudiciu,eventual puteti formula plangere
Multumesc pentru raspuns insa ma tem ca nu "a-ti" raspuns la intrebarea mea. Nu am postat nicaieri nimic, faceti confuzie intre a posta si a scrie corespondenta pe internet. Dvs. postati aici, nu imi scrieti mie.
Exista context legal pentru a formula plingere? Daca se poate va rog sa-mi raspunda cineva specializat in drept informatic.
Buna ziua,
Consider ca dreptul informatic, daca poate fi numit astfel, intervine atunci cand este vorba despre codul sursa al unui program, pagini de internet samd.
In speta este vorba despre corespondenta, fie ca este in format electronic sau alt format, tot corespondenta se numeste.
In mesajul pe care l-ati comunicat corespondentului dvs, ati notat in subsolul paginii (nu este strict necesar sa existe in subsolul paginii dar asta este cutuma) un mic ”disclaimer”, daca mi se permite, in cuprinsul caruia aduceti la cunostinta destinatarului faptul ca mesajul ii este adresat numai acestuia, ca orice comunicare a respectivului continut este prohibita, si orice alte ”clauze” cu privire la continutul mesajului?
1. a fost de rea credinta in momentul in care a transmis mesajul? (cunostea faptul ca va va prejudicia continutul publicat?)
2. cel care a publicat mesajul a facut-o in scopul de a va prejudicia? (articolul respectiv are ca obiect numai mesajul dvs?)
3. puteti cuantifica prejudiciul?
4. sunteti in concurenta cu persoana care a publicat mesajul sau cu destinatarul mesajului?
Dupa caz, in conditiile in care puteti face dovada prejudiciului, in conditiile in care puteti proba reaua credinta, in coditiile in care mesajul era adresat NUMAI destinatarului, puteti solicita daune in cuantumul justificat (probatoriu), atragandu-se raspunderea civila pentru fapta proprie. (proces dificil)
Multumesc.
1.Nu am avut din pacate un text cum spuneti dvs. Ar fi bine sa-mi fac, sa nu mai patesc asta.
2. Stia cu siguranta ca va prejudicia, m-a supus judecatii unui public mare fara ca eu sa stiu si fara ca mai inainte sa-mi aduca ceva la cunostinta vis a vis de intentiile lui. Da, mesajul are ca scop doar persoana mea si era vorba despre discreditarea mea in favoarea unei firme cu care el are aranjamente financiare... Adica a luat spaga si eu macan si atunci m-a facut de ris.
3. Daca ma gandesc pot sa cuantific, desigur, nu mi-a trecut asta prin cap
4. Atat destinatarului cat si celui care a publicat le stau in drumul afacerilor si au incercat cu asta intimidarea mea, defaimarea in public.

Multumesc, =D>
Drepturi fundamentale
Secretul corespondentei.

Prin secretul corespondentei se urmareste sa se protejeze posibilitatea fiecarei persoane de a-si comunica prin scris, prin telefon sau prin alte mijloace de comunicare opiniile si gandurile sale, fara ca acestea sa-i fie cunoscute de altii, facute publice sau cenzurate.

Din prevederile art.28 reiese ca sunt obligati sa respecte secretul corespondentei atat persoanele fizice si juridice cat si autoritatile publice. Totodata rezulta ca nimeni nu poate retine, deschide, citi distruge, da publicitatii o corespondenta ce nu-i este adresata, avand obligatia de a o restitui destinatarului daca din intamplare a intrat in posesia ei. De asemenea, nimeni nu are dreptul de a intercepta o convorbire telefonica sau de a divulga continutul convorbirii telefonice de care a luat cunostinta intamplator.

Alte discuții în legătură

E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Divulgarea unui mail unui tert neagudanion neagudanion Buna ziua O persoana X primeste un mail de la mine iar aceasta il trimite unui tert fara acordul meu . Acest tert imi creaza un prejudiciu folosind acest ... (vezi toată discuția)