avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Rovinieta pentru copil cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Rovinieta pentru copil cu handicap accentuat

Buna ziua,
Fiul meu in varsta de 6 ani beneficiaza de certificat de handicap cu grad accentuat. 3 ani la rand am beneficiat de scutire de la plata rovinietei. Anul acesta am depus cererea in acest sens si tocmai am primit urmatorul raspuns: ``referitor la cererea dvs. pri care solicitati eliberarea rovinietei, in baza art. 28 din legea 448/2006 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin prezenta va comunicam urmatoarele:
- beneficiaza de scutire de la plata rovinietei, persoana cu handicap, precum si asistentul personal sau, dupa caz, insotitorul persoanei cu handicap grav, pentru un singur autoturism detinut de fiecare din persoanele indreptatite
- cererea dvs. nu a fost aprobata din motivul ca fiul dumneavoastra fiind persoana cu handicap accentuat nu este proprietarul autovehiculului pentru care se solicita rovinieta.``
Astept raspuns concret, daca este corecta aceasta decizie, iar in caz ca nu este, ce este de facut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:56, 27 Iunie 2016
Dv detineti calitatea de insotiror sau de asistent personal ?
Daca nu detineti una dintre cele 2 calitati,atunci concluzia autoritatii este temeinica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)
Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) ... Doina000 Doina000 Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) este scutita de impozit pe cladiri si taxa rovinieta ,conform legii 448/2006? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap ralucaluca ralucaluca intrebarea mea este cum as putea inmatricula masina in romania, avand in vedere ca fiul meu minar are handicap grav. daca ar putea cineva sa ma sfatuiasca in ... (vezi toată discuția)