avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare prejudiciu in urma executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare prejudiciu in urma executarii silite

Buna ziua,

Doresc sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sora mea a girat pe cineva, in urma cu cativa ani, pentru ca acesta sa obtina un imprumut la banca.
Intre timp sora mea s-a casatorit in strainatate si s-a mutat acolo in tara ramanandu-i o casa de la parinti.
Cel pe care l-a girat nu si-a mai platit datoriile si parintii mei s-au trezit cu o instiintare de la un birou de executare silita cum ca ar avea o datorie de cca 30.000 lei (datoria efectiva + cheltuieli) si ca o somau sa o achite.
Presupun ca a fost un proces dar, cum nu sta nimeni la adresa respectiva, cand se duceau parintii mei pe-acolo - din cand in cand - nu au gasit vre-o "hartie".

Intrebarea mea este: ce posibilitati are de a evita, legal, executarea silita si unde si ce demersuri/acte trebuiesc facute pentru a-l obliga pe cel pe care l-a girat sa isi achite datoria.


Cu deosebit respect
Dragos
Buna ziua,

In primul rand, trebuie facuta o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii silite. Mentionez ca pentru cererea de suspendare se achita o cautiune in cuantum variabil.
In al doilea rand, sora dvs. are drept de regres impotriva debitorului principal in cazul in care sfarseste prin a achita dansa datoria.
De asemenea, ar trebui verificat daca respectivul debitor nu are bunuri si/sau venituri astfel incat sa achite respectiva datorie.

Succes!
Trebuie făcută contestație doar dacp există motive pentru contestație, altfel doar se aruncă banii aiurea.
Da, bineinteles, temeinicia aceasteia depinde de ce documente se afla la dosar.
Cu toate acestea, ramane valabil dreptul de regres al surorii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament girat cocot cocot am girat un apartament pentru suma de 20000 dolari pentru un an de zile. termenul scadent a trecut d doua saptamani iar creditorul ma dat la un executor. care ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ContSters219752 ContSters219752 am avut un imprumut ca persoana fizica facut cu alta persoana fizica pentru suma de 4900 euro la data de 5 06 2012 cu termen scadent la data de 5.09.2012 cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare claudiapop claudiapop Avem urmatoarea situatie: debitorul obtine suspendarea executarii silite afirmind in cerere ca a achitat intreg debitul datorat, nefiindui astfel solicitat de ... (vezi toată discuția)