avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cvc cu donatie si drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cvc cu donatie si drept de uzufruct

Buna ziua,
Sunt casatorita din 1998 si am doi copii minori. Sotul meu a cumparat in 2001 o proprietate si a specificat in contractul de vanzare cumparare ca banii provin din donatie de la parintii sai. Mai mult, in contract sunt trecuti cu drept de uzufruct, ambii sai parinti. In aceasta situatie, in cazul unui divort, ce sanse as avea in cazul unui partaj asupra imobilului, mai ales avand in vedere faptul ca desi am lucrat si lucrez in prezent nu am totusi posibilitatea de a-mi achizitiona o locuinta. Presupun ca in cazul in care nu pot avea pretentii asupra imobilului, nu pot pretinde nici custodia copiilor, avand in vedere ca nu le pot oferi conditii adecvate de trai. Va multumesc.
Din pacate , in cazul in care baniii cu care a achizitionat locuinta sunt proveniti din donatie, nu aveti sanse sa dobanditi vreo cota din imobil in caz de divort. Despre custodie, teoretic, pentru a obtine , ar fi necesar sa faceti dovada uno r conditii decente de trai pe care sa le oferiti copiilor, respectiv locuinta si un venit stabil . Cred ca si in cazul in care ati inchiria o locuinta, avand un venit sigur si fiind opersoana integra, morala, o mama careia nu i se pot reprosa lucruri..ati avea sanse.
Raspunsul este ca este bun propriu si deci, in caz de divort, bunul revine in mod direct si sigur sotului.
Este cam prematur sa discutati despre cui i se incredinteaza spre crestere copii, daca nu ati promovat o actiune de desfacrere a casatoriei.
~ Conținut șters la cerere ~
Sotul meu a cumparat in 2001 o proprietate si a specificat in contractul de vanzare cumparare ca banii provin din donatie de la parintii sai.

E bun propriu, nu va intra, nicidecum , in masa bunurilor comune partajabile .

nu pot pretinde nici custodia copiilor, avand in vedere ca nu le pot oferi conditii adecvate de trai. Va multumesc.

Daca, pe viitor , veti indepline cerintele prevazute de lege pentru incredintarea minorilor , in speta o locuinta stabila , si un venit permanent , faptul ca acest bun , prin partaj , nu v-a fost atribuit dumneavoastra, sau o cota parte din acesta nu a revenit dumneavostra , fiind propriu , nu are nicio relevanta.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iuliana83 iuliana83 buna ziua.am si eu o intrebare la care as dori un raspuns concret daca e posibil..duc o viata de calvar cu sotul meu,de ceva vreme stau la parintii mei insa ei ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)