avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez dupa 19 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez dupa 19 ani

Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se duca?in cazul in care nu vrea sa plece din apartament ce se poate intampla?va fi obigat de lege si de politie?
In ce conditii ati achizitionat apartamentul?
Este bun comun sau propriu?
Dupa divort , puteti cere partajul , daca locuinta este un bun comun, dobandit in timpul casatoriei. Pentru ca aveti doi copii, vi se poate atribui locuinta, In acest caz, dvs. trebuie sa-i achitati o sulta (1/2 din valoarea bunului). In cazul in care nu /i platiti banii, sentinta judecatoreasca poate fi pusa in executare. Este bine sa nu se ajunga la executarea silita.
Daca nu/i achitati sulta, poate sa ramana in apartament pana la primirea banilor, daca nu are unde sa mearga, asa cum spuneti dvs.. NUmai asa va putea sa se mute in gazda, sau sa/si cumpere o garsoniera....
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
1. Daca imobilul este bun comun al sotilor, dupa divort, fie introduceti actiune de partaj, fie veti locui impreuna, daca puteti.
2. Avand in vedere faptul ca sotul nu ar avea unde sa se duca in alta parte in caz de divort, copiii va pot fi incredintati dv. daca acesta nu are venituri suficiente pentru inchirierea unui imobil in care sa locuiasca decent cu minorii.
3. Daca relatiile dintre soti sunt tensionate si produc efecte negative minorilor, puteti introduce odata cu divortul si o cerere de ordonanta presedintiala prin care sa solicitati instantei evacuarea sotului turbulent. ;)
apartamentu este cumparat de parintii mei,dar este trecut pe numele sotului.....asta este problema
multumesc pt raspuns
mai am cateva nelamuriri......noi avem un loc de casa la tara unde este contruita o cladire dar nu se poate locui in ea....este posibil ca la partaj sa ramana el cu casa si eu sa raman cu cei 2 copii in apartament?

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori cristinasinziana cristinasinziana care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as ... (vezi toată discuția)
Divort lunaluna lunaluna Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am ... (vezi toată discuția)