avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Urmeaza sa intru in septembrie 2016 in concediu de crestere copil.
Detin un apartament dat in chirie (500 ron) pentru care platesc impozit si asigurari sociale. Contractul de inchiriere e incheiat pt perioada 1.07.2015-30.06.2016, deci un an, si recent am incheiat o prelungire pe inca un an (pana pe 30.06.2017), probabil voi semna si anul viitor o prelungire

Intrebarea mea este daca la calculul indemnizatiei se va lua in calcul doar venitul din salariu din ultimele 12 luni sau pot sa prind si venitul din aceasta dare in folosinta a bunurilor?

Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 27 Iunie 2016
In calculul indemnizatiei pentru CCC se iau in considerare numai veniturile din salarii şi asimilate salariilor, veniturile din activităţi independente, veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit.

Veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Veniturile din cedarea folosinţei bunurilor nu intra in niciuna dintre categoriile de venituri mentionate mai sus si, prin urmare, nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri baza se calcul Cristian12344 Cristian12344 In ultimele 12 luni am înregistrat venituri din vânzarea unui apartament. Se iau in calcul la calculul indemnizație de crestere? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)
veniturile din chirii sunt eligibile la calcul concediu maternitate? Florinrgi Florinrgi Nu imi este foarte clar dacă veniturile din chirii, deci din activități independente, sunt luate in calcul la stabilirea indemnizației de maternitate ... (vezi toată discuția)