avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool amanarea aplicarii pedepsei

am primit sentinta ptr conducere sub influenta alcoolului,un an cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani de supraveghere ....intrebarea mea este care sunt pasii ptr recuperarea permisului de conducere?multumesc!
Sunteți avocat...?!? :)

Cabinet de Avocat Dan Antohe a scris:

Conform art 218 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002

(2) Restituirea se dispune in baza hotararii judecatoresti ,deci asteptati 1 an si va trebui sa sustineti si un test de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie

Buna ziua,

Daca s-a dispusa amanarea aplicarii pedepsei(conform art. 83 din Codul penal ), permisul de conducere nu este anulat.

Vi se va restitui in baza hotararii judecatoresti.

CONFORM art. 90 din Codul penal „(1) persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre”.
Din aceste dispoziţii legale se deprinde ideea că amânarea aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana
Biu
Buna ziua am fost oprit de un echipaj pentru neacordarea priorității si mia suspendat permisul pentru o lună dar am avut dovada de 15 zile si tot in aceeasi zi seara ma prins băut cu o alcolemie de 063in aerul expirat pot dispune de amanarea pedepsei??
Individiualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Daca sunt indeplinite conditiile legale, este posibil sa se dispuna o astfel de solutie.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)
Masuri si exceptii dispuse de camera preliminară Misincageorge251 Misincageorge251 Am un dosar penal pentru conducerea sub influenta băuturilor alcoolice,în iulie trebuie sa ma prezint pentru măsuri si excepții etc,adică dosarul cu ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)